mel

Marić: Prozivamo zastupnike koji su protiv referenduma inicijativa Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj

Autor/ica
Objavljeno: 16 veljače, 2019

Glavni koordinator Građanske inicijative ‘Narod odlučuje’ za cetinski kraj Miljenko Marić, prof., uputio je priopćenje za javnost povodom odluke Hrvatskog sabora prema kojoj neće biti referenduma inicijativa Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj. Priopćenje donosimo u cijelosti:

‘Hrvatski sabor je jučer, 15.02. donio sramotnu odluku u kojoj se potvrdila velika koalicija SDP-HDZ. U toj protureferendumskoj maniri istaklo se Ministarstvo uprave na čelu s ministrom Lovrom Kuščevićem koji je učinio sve da nakon što je prikupljeno preko 10% potrebnih potpisa poništi preko 40.000 potpisa i tako poništi pravo i volju naroda koje je definirano člankom 1. Ustava RH. Oduzimanje izbornih prava i prava na neposrednu demokraciju naroda te poništavanje političke i ustavne volje preko 400.000 građana je bez presedana u hrvatskoj povijesti i povratak u totalitarizam i mentalni komunizam.

Prozivamo saborske zastupnike iz Splitsko dalmatinske županije u kojoj je prikupljeno preko 19% potpisa od ukupnog broja birača (dvostruko više od potrebnih). Takvo glasovanje smatramo skandaloznim odnosom prema biračima od kojih će uskoro tražiti glasove na izborima.

U ime 8.031 birača koji su potpisali za prvo i 7.936 birača koji su potpisali za drugo referendumsko pitanje iz cetinskog kraja izražavamo nezadovoljstvo što je saborski zastupnik iz ovog kraja Ivan Šipić bio u društvu onih koji su glasovali za izvješće Vlade o odbijanju referendumskih inicijativa i tako pljunuo u lice i velikom broju birača Cetinskog kraja (oko 20% prikupljenih potpisa).

Zahvaljujemo saborskim zastupnicima koji su glasovali protiv ovakve odluke Vlade i stali uz narod i njegovo ustavno pravo na referendum i neposrednu demokraciju.

Ako ovakav oblik skandalozne politike može proći u hrvatskom narodu onda mi imamo ogroman deficit osobne, institucionalne, intelektualne, duhovne, društvene, pravne, ustavnopravne, političke, politološke, psihološke, sociološke i filozofske razine poimanja slobode i prava!

Za koordinaciju Cetinskog kraja GI ‘Narod odlučuje’
Glavni koordinator Miljenko Marić, prof. filozofije i sociologije’

ferata@ferata.hr
0997370409