mel

Održana 1. Smotra dječjeg folklora ‘Mali čuvari baštine’

Autor/ica
Objavljeno: 28 lipnja, 2019

Foto: Turistička zajednica grada Sinja

U dvorani Muzeja Sinjske alke sinoć je održana 1. Smotra dječjeg folklora ‘Mali čuvari baštine’.

Na ovoj smotri nastupile su Sinjske mažoretkinje, članovi KUD-a Sinj koji su izveli Sinjsko kolo i Splitske plesove, KD Brnaze predstavilo se kolom Ražanac, a učenici nižih razreda OŠ Trilj predstavili su svoj projekt Tradicija u novom ruhu te izveli pjesme u desetercu. Mladi članovi HKUD-a Peruća iz Hrvaca okupljene su oduševili kolom Trogirski šotić, KUD Glavice sa Sinjskim kolom i KUD Krenica Gala sa završnim kolom iz opere Ero s onoga svijeta. Uz njih, svoje najmlađe članove i članice predstavio je i KUD Cetina.

Prigodim riječima nazočnima se obratila gradonačelnica Kristina Križanac, koja je istaknula kako je vrlo važno održavanje ove smotre, jer su djeca ona na koje moramo prenijeti svoju bogatu kulturnu baštinu, kako bi je oni nastavili čuvati i prenositi sljedećim generacijama. Kazala je i kako se nada da je ova 1. Smotra dječjeg folklora početak jedne lijepe priče, koja će se nastaviti i ubuduće.

Prije programa u dvorani Muzeja Sinjske alke, sudionici su održali defile ulicama grada, od Doma mladih, preko Pijace do Alkarskih dvora, a cijelim putem pratili su ih oduševljeni pogledi prolaznika.

ferata@ferata.hr
0997370409