mel

Gradonačelnica nagradila uspješne učenike

Autor/ica
Objavljeno: 10 srpnja, 2019

Gradonačelnica Kristina Križanac danas je u Gradskoj vijećnici uručila novčane poklon bonove za nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Grada Sinja i njihovim mentorima, koji su postigli uspjeh na državnim, regionalnim, međužupanijskim i županijskim natjecanjima u 2018./2019. godini.

‘Iznimno sam ponosna jer naš grad zbilja obiluje mladim i uspješnim ljudima. Podijelili smo nagrade učenicima koji su ostvarili iznimne rezultete iz fizike, umjetnosti, povijesti, gimnastičari i kviz su također imali izniman uspjeh. Cijela ova godina za Grad je iznimna godina i u kulturi, sportu i obrazovanju. Čestitam svim nagrađenim učenicima, njihovim mentorima, ali i roditeljima koji su ih poticali na rad’, rekla je gradonačelnica Križanac

Za uspjeh u osnovnim školama nagrađeni su Lucija Gusić, učenica Osnovne škole fra Pavla Vučkovića za osvojeno drugo mjesto na državnom natjecanju iz fizike kao i za treće mjesto na državnom natjecanju i prvo mjesto na županijskom natjecanju mladih tehničara. Nagrađena je i njena mentorica prof. Katja Gusić. Matej Cvitković, učenik OŠ Ivana Lovrića nagrađen je za osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz matematike kao i njegov mentor prof. Pero Mihaljević. Za osvojeno treće mjesto na državnom natjecanju iz fizike nagrađene su učenice OŠ Ivana Lovrića,  Lana Filipović Grčić i Barbara Poljak kao i njihova mentorica prof. Andrea Norac. Za osvojeno prvo mjesto u gimnastici nagrađeni su učenici OŠ Ivana Lovrića Leo Pekić i Bruno Pekić, Ante Jadrijević Cvrlje i Ivan Domjanović kao i njihov mentor prof. Ivan Vučković.

Za plasman na državnu razinu smotre Lidrano nagrađena je učenica OŠ Ivana Lovrića, Antea Kanaet i njena mentorica prof. Vesna Samardžić. Nagrađene su i Marta Kuštre, Zrinka Vrgoč i Laura Radanović iz OŠ Ivana Lovrića za osvojeno prvo mjesto na županijskoj razini kviza ‘Čitanjem do zvijezda’ kao i njihovi mantori profesori Ivona Tabak, Suzana Čajić i Vesna Samardžić.

Za uspjeh u srednjim školama nagrađeni su Branimir Župić, iz SGŠ Josipa Hatzea iz Splita za osvojeno treće mjesto na državnom natjecanju i prvo mjesto na regionalnom natjecanju u glasoviru kao i njegova mentorica prof. Kosovka Čudina.

Jelena Buljan i Anamarija Gojun iz SSŠ bana Josipa Jelačića nagrađene su za prvo mjesto na županijskom natjecanju iz povijesti kao i njihov mentor prof. Stjepan Marković.

Na kraju svečanosti gradonačelnica je pozvala Branimira Župića da svojim talentom i znanjem koje je pokazao svirajući glasovir prezentira gostima na svečanoj sjednici Grada Sinja koja će se održati uoči Dana Grada na tvrđavi Kamičak.

ferata@ferata.hr
0997370409