mel

Večer folklora i pučka fešta u Gali

Autor/ica
Objavljeno: 1 rujna, 2014
vecer_folklora_gala

Foto: Mia Katić

Uz izvor Krenice već šestu godinu za redom istoimeno kulturno-umjetničko društvo iz Gale organiziralo je Večer folklora i pučku feštu.

Veliki broj pristiglih posjetitelja iz same Gale i ostalih mjesta uživali su u zanimljivoj kulturno-zabavnoj večeri. U prvom dijelu programa sa svojim etno repertoarom nastupili su HKUD Napredak iz Knina, Etno udruga Petrovo Polje, s pjesmama i običajima Hercegovine posjetiteljima su se predstavili kulturna društva Uzarići i Svi Sveti Jare. Zanimljiv nastup imalo je kulturno umjetničko društvo iz srednje Bosne Lukavica. Običaje Cetinskog kraja na pozornici uz Krenicu predstavili su kulturno umjetnička društva Tijara iz Tijarice i Krenica Gala, dok je rera odjekivala iz grla reraša iz Otoka i Gljeva, kao iz grupe mladića iz Gale.

Prije početka ove manifestacije okupljene je pozdravio predsjednik MO Gala Marko Mravak, a na kraju je predsjednik KUD-a Krenica Ljubo Bošković sudionicima folklorne večeri udijelio prigodne zahvalnice za sudjelovanje na ovogodišnjoj Večeri folklora.

U nastavku lijepe galjske večeri, koja je trajala do dugo u noć, upriličena je pučka fešta uz glazbeni nastup Totem banda iz Splita.

Fotogalerija

 

ferata@ferata.hr
0997370409