mel

Sinj: Obilježena 15. obljetnica smrti dr. Franje Tuđmana

Autor/ica
Objavljeno: 11 prosinca, 2014

obljetnica_tudjman2

U organizaciji GO HDZ-a Sinj, jučer je u Sinju upriličeno obilježavanje 15. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Osim članova sinjskog HDZ-a, obilježavanju su nazočili i članovi gradskih i općinskih organizacija HDZ-a s područja Cetinskog kraja, predstavnici Grada Sinja, Viteškog alkarskog društva, braniteljskih udruga, političkih stranaka i drugi građani. Molitvu odrješenja predvodio je sinjski gvardijan fra Petar Klapež.

Ispred biste dr. Franje Tuđmana, na Trgu koji nosi njegovo ime, okupljenima se obratio predsjednik GO HDZ-a Sinj Hrvoje Markulin:

‘Okupili smo se ovdje s cijelog područja Cetinskog kraja, kako bi odali počast čovjeku koji je najzaslužniji za stvaranje samostalne i suverene države. S povijesnim odmakom njegova će uloga biti jasnija i vidljivija, a i oni koji se s njim politički nisu slagali sigurno će priznati njegovu veličinu i njegovo djelo’, kazao je između ostalog Markulin.

Nakon polaganja vijenaca, u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služena je sveta misa zadušnica, koju je predvodio fra Petar Klapež uz koncelebraciju 12 svećenika. Tijekom misnog slavlja pjevao je mješoviti župni zbor.

ferata@ferata.hr
0997370409