mel

Divna sinjska noć uz tamburaški orkestar HRT-a, Kondžu i klapu Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 7 kolovoza, 2015
HRT tamburaši

U prigodi 300. obljetnice Sinjske alke, u Alkarskim  dvorima upriličen je koncert Tamburaškog orkestra HRT-a i njihovih gostiju, klape Sinj i Zorice Kondže.

Pred tristotinjak  posjetitelja tamburaški orkestar HRT-a nastupio je pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda s raznolikim repertoarom tradicijskih pjesama ‘Lipo ti je kad se kukruz  sije’, Poutpuri hrvatskih plesova i pjesama, klasičnih skladbi Uvertira operi Porin Vatroslava Lisinskog, a bilo je zanimljivo vidjeti izvedbu novijih autorskih skladbi Golubica vukovarska, Zlatne tambure, Stnofonija ,Zagorec v Južnoj Ameriki.

HRT tamburaš 2

Tamburašima  se ovom prigodom pridružila klapa Sinj koja je s orkestrom izvela Vilo moja i Kroacijo iz duše te ljubim, te samostalno Umiri se more i Feratu. Posebna gošća večeri bila je jedna od najboljih vokalistica zabavne i dalmatinske glazbe, Zorica Kondža, otpjevavši neke od svojih najpoznatijih hitova poput Zar je voljeti grijeh, Molitva za tebe, Ta divna splitska noć. Na kraju su svi izvođači na poziv oduševljene publike otpjevali Ružu crvenu.

Dirigent orkestra Siniša Leopold  poslije koncerta je kazao kako je ovo prvi put da orkestar nastupa u Sinju i to s cjelovečernjim koncertom. Publika je bila odlična, a alkarski dvori puni, istaknuo je Siniša Leopold. Ovaj koncert dar je HRT-a, VAD- i Grada Sinja sugrađanima za ove jubilarne alkarske svečanosti.

HRT Tamburaši 3

 

 

ferata@ferata.hr
0997370409