Marino Trans

Aktivnosti LU Tovarnica – Tijarica

Autor/ica
Objavljeno: 23 rujna, 2013
lovci_jelinak

Tekst i foto: Filip Ratković

Čekajući skorašnji početak lovne sezone, članovi LU Tovarnica -Tijarica koriste slobodne dane vikenda u aktivnostima koje pridonose brizi za divljač.

Lov nije jedina značajka pravih ljubitelja prirode, a članovi ove triljske Lovačke udruge zaista doprinose svojim radom na zaštiti divljači. Jednu od lovačkih sekcija zatekli smo na brdu Jelinak poznatom po novom ‘vjetro parku’. Upravo u blizini jedne vjetroelektrane popravljali su lokvu koja je za sušnih dana napajala divljač na ovom predjelu. Doznajemo da su zbog radova na vjetroelektranama, pogotovo u njihovoj  blizini, znatno oštećene betonirane lokve, koje su ovom prigodom lovci trebali ponovno očistiti, sanirati pukotine i ponovno dopremiti vodu za divljač.

Eko-proizvodnja električne energije je svakako dobrodošla za ovaj kraj, ali ova lovačka udruga trpi znatne štete zbog istih. Jelinak je bio rezervat divljači, sada premošten cestama i vjetroelektranama u cijeloj dužini lovišta, a kada se uzme u obzir i granični dio Tovarnice, onda ova udruga gubi najljepše lovačke terene u Cetinskoj krajini. Od čelnika Udruge saznajemo kako do sada nije bilo nikakve pomoći od mjerodavnih ovim vrijednim lovcima kojih je oko sto i pedeset u LU Tovarnica – Tijarica.

Facebook
Na vrh