Alkar kompletirao roster, nova imena domaći povratnici i jedan Zadranin

Autor/ica
Objavljeno: 11 siječanj, 2017

Košarka

Dan uoči kraja prijelaznog roka Alkar se “naoružao” s tri nova mlada igrača, od čega su dva povratnika u matični klub, Ivan Svalina i Marko Šarac, dok je treći Zadranin Domagoj Vrkić…

Odlazak Brandona Johnsona stavio je veliki teret pred Upravu KK Alkar, jer valjalo je naći pojačanja koja će trebati nadomjestiti sjajnog Amerikanca, a na kraju je odluka pala na dva domaća imena i jednog “sa strane”, što u svakom slučaju veseli. Kako sada stvari stoje čak će 10 od 12 igrača biti domaći proizvod, dok je u jesenskom dijelu taj broj bio za jedan manji.

Povratak 19-godišnjeg Ivana Svaline u Alkar, nakon avanture u Americi, bio je izgledna opcija i definitivno je dobro što se sinjski playmaker vratio u konkurenciju i što će se nastaviti razvijati pod domaćim nebom. Talent koji Svalina posjeduje je neosporan, dio toga pokazao je prošle sezone, no jasno je da on može i bolje i baš to je zalog za bolje dane sinjske košarke.

Drugo novo ime je još jedan izdanak sinjskog kluba, Turjačanin Marko Šarac, 20-godišnji krilni centar koji je uvodni dio sezone igrao za Zabok. 204 centimetra visoki Šarac je nakon odlaska iz Sinja tri godine igrao u Njemačkoj, nakon čega se ovog ljeta odlučio na povratak, ali odabir Zaboka i nije se baš pokazao kao puni pogodak, iako je i tamo odigrao nekoliko dopadljivih utakmica.

Još jedan mladi igrač pokušat će se nametnuti treneru Milačiću, a riječ je o 19-godišnjem Domagoju Vrkiću, 204 centimetra visokom krilnom centru koji je protekle sezone branio boje Šibenika, iako je zapravo prošao školu košarke u Zadru. Mladi Zadranin bio je i reprezentativac Hrvatske, dosta je obećavao i ovo je i njemu sjajna prilika da dokaže kako i dalje vrijedi u košarkaškom smislu.

Kako god da bilo trener Milačić u sastavu će imati tri mlada igrača željna dokazivanja koji će nesumnjivo biti motivirani da pred sinjskom publikom pokažu što znaju i da se dobrim predstavama izbore i za unosnije ugovore, kako je to proteklih godina učinio cijeli niz do tada ne previše (pre)poznatih košarkaša.

Facebook