Alkar očekivano poražen u Zagrebu, Cibona rano riješila pitanje pobjednika

Autor/ica
Objavljeno: 7 prosinac, 2017
Foto: Jerko Blajić

Foto: Jerko Blajić

Alkar je očekivano doživio poraz u Draženovom domu od Cibone koja, pak, nakon domaćeg poraza od Hermes Analitice nije dozvolila još jedno iznenađenje i gubitak bodova protiv, objektivno rečeno, autsajdera…

Cibona – Alkar 101:69 (29:14, 24:18, 24:22, 24:15)

Zagreb – Dvorana Dražena Petrovića.
Suci: Želimir Tresoglavić (Osijek), Tomislav Prpić (Zagreb), Josip Mikulić (Osijek)

Cibona: Bilinovac (6), Uljarević (15), Žorić (17), Ćorić (16), Cleveland (19), Gilbert (8), Novačić (7), Bošnjak, Rozić, Gospić, Mandić (2), Tomas (11).

Alkar: Svalina (7), Proleta (7), Booth (11), Graf (20), Vuko (15), Bilandžić (3), Bašić, Šarac (4), Radoš (2), Vučić.

Cibona je od prve minute krenula u punom tempu i brzo došla do velike prednosti, ne želeći ništa prepuštati slučaju, a konačnih plus 15 nakon prvih deset minuta dovoljno će reći kakav je bio odnos snaga na parketu.

Doduše, takvo nešto bilo je i očekivano, pogotovo kada se uzmu poprilični problemi s ozljedama kroz proteklih desetak dana, zbog čega je i doslovno skrpano deset igrača za odlazak u Zagreb.

Već do odmora domaća je momčad otplovila na velikih 21 razlike, stoga joj do kraja susreta nije preostalo ništa nego rutinirano odraditi posao do kraja.

Alkar je to iskoristio da barem zaustavi veliko propadanje i treći period je bio ravnopravan suparnik, ali manjak energije na naplatu je došao u završnoj četvrtini pa je u konačnici Cibona slavila s uvjerljivih 101:69.

Kudikamo važnija utakmica Alkara čeka u sljedećem kolu, za devet dana, kada će biti domaćin Hermes Analitici. Ta utakmica imat će strahovitu važnost u kontekstu borbe za opstanak i tu će Neven Plantak morati iz momčadi, ali i sebe, izvući apsolutno sve što ima.

Statistiku možete pogledati OVDJE:

Tablica:

Tabl-k
Print Friendly
Facebook
Na vrh