Alkar počeo s pripremama

Autor/ica
Objavljeno: 20 kolovoza, 2013

alkar_prozivka1

Pripreme za predstojeću sezonu u A-1 ligi jučer su započeli košarkaši Alkara. Na prvom okupljanju pod vodstvom trenera Damira Milačića i njegovog pomoćnika Stipe Blajića bilo je 12 igrača.

Prvi trening odradili su igrači koji su u prošloj sezoni bili stalni članovi prvog sastava: Mirko i Slavko Modrić, Gaurina, Ž. Župić, Kanaet, Jure Boban, te nove mlade snage Macan, Bilandžić, Josip Boban, Buzolić i novi igrači, iskusni centar Mato Perajica i bek Ivan Mikulić.
Na prozivci nije bilo nekoliko igrača iz prošle sezone: kapetana Joška Ćurkovića, Matića, Juga, Bilića, J.Župića, Žitka, Librenjaka i Madunića.

‘Tu sada nisu Ćurković i još neki igrači od prošle sezone. S njima treba razgovarati, treba odraditi razgovore s Upravom pa ćemo vidjeti tko će ostati. Ja sada neću o imenima. Hoću da prođe određeni broj treninga da vidimo u kakvom ćemo stanju biti tih prvih desetak dana. Odredit ćemo okusnicu momčadi i nakon toga postavit ćemo ambicije koje će biti adekvatne kvalitete momčadi’, kazao je trener Damir Milačić.

Na prozivci su bila i dva nova lica, iskusni Mato Perajica, centar koji je u poslijednje vrijeme igrao za Dardu i bek Ivan Mikulić, koji je igrao za Zadar, a poslijednje vrijeme za Dubrovnik. Trener Milačić potvrdio je kako su moguća i nova pojačanja.

‘Postoji tu još par igrača s kojima se pregovara, ali, naglasio sam već ranije, puno je tu želja. Sve ovisi o klupskom budžetu i tome koliko će Uprava moći ispoštovati sve obveze. Moram naglasiti kako je ova Uprava u prošloj sezoni i prije kraja sezona izvršila sve obveze prema igračima i trenerima, to se mora naglasiti i pohvaliti.’

O samom rasporedu priprema strateg Sinjana je kazao kako će se u prvoj fazi priprema raditi dva dana po dva treniga, zatim jedan trening u danu.

‘Iskoristiti ćemo maksimalno sve mogućnosti i uvjete za treninge. Pored dvorane tu je i atletski stadion. Nećemo ići nigdje izvan Sinja. Ovdje ćemo se pripremati, a planiram i osam pripremnih utakmica. Cilj je igrati sa što jačim protivnicima. Uopće me ne zanima rezultat u pripremnom periodu, cilj mi je što bolja priprema i spremnost za početak prvenstva Hrvatske’.

Trener Milačić svjestan je želja sinjske košarkaške javnosti koja očekuje ponavljanje uspješne prošle sezone. Ističe kako mu je cilj bez problema ostati u ligi, te kako će učiniti sve da se ponovi uspjeh od prošle sezone.

‘Vidjeti ću nakon prvog mjeseca priprema cjelokupno stanje kako  bih izašao s iskrenim mišljenjem što možemo napraviti ove sezone. Određeni sistem igre će se nešto promjeniti, tu je došao iskusni centar Perajica koji igra poziciju petice koju lani nismo imali. On će nam donijeti tu dimenziju više, sve ćemo to pokušati ukomponirati kroz nekoliko prvih pripremnih utakmica kako bi u ligaškom natjecanju sve to funkcioniralo’.

Na prozivci igrača bila je i Uprava kluba na čelu s predsjednikom Denisom Katićem.

‘Nadam se kako su se igrači dovoljno odmorili i da su spremni za nova dokazivanja i nove izazove koji nas očekuju. Gro ekipe od prošle sezone je tu, vjerujem kako će doći još neki igrač i kako ćemo se kopmletirati za uspješan nastup u A1 ligi’, kazao je Katić.

Na pitanje o igračima koje je trener Milačić pozvao na prvo okupljanje i onima kojih nije bilo u dvorani, a lani su bili dio prvog sastava, Katić je kazao kako još ništa nije konačno.

‘Na čelu kluba sam četiri godine i vjerujte mi da nikada kao do sada nije bilo poziva igrača iz drugih klubova da dođu u naš klub.  Međutim, trener je odabrao igrače koje je pozvao na početne pripreme. Isto tako postoji realna opcija da se netko od igrača koji danas nisu bili na prozivci, a prošle sezone su igrali u prvom sastavu, priključe pripremama. Sve ćemo riješti u dogovoru s trenerom nakon prvih desetak dana priprema.’

Katić je posebno apostrofirao mlade igrače koji su sada u fokusu prve momčadi. Pozvao ih je da se ugledaju na razvojni put i angažman Domagoja Kanaeta, koji je svojim radom i zalaganjem zaslužio poziv u reprezentaciju. Istaknuo je kako će Uprava i dalje racionalno razmišljati i vući poteze u cilju osiguranja ligaškog ostanka, a onda će se, ako se ukaže prigoda, uključiti za plasman u ligu za prvaka.

Pored Uprave i trenera mlađih uzrasta u klubu ovaj trening, kao i svaki koji se održava u dvorani, ne propuštaju vjerni navijači predvođeni Kaćom, Maćim, Dulom i ostalima.

fotogalerija

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh