Alkar u lovu na treću pobjedu, novi premijerligaš Bosco prvi put u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 9 studeni, 2018

Alkar će u šestom kolu košarkaškog prvenstva na svom parketu ugostiti momčad zagrebačkog Bosca, novog prvoligaša koji još uvijek čeka na prvu pobjedu u HT Premijer ligi…

Sjajan start u sezonu i pobjede protiv Zaboka i Hermes Analitice, donekle je pokvaren s tri uzastopna poraza, od kojih posebno “boli” onaj domaći od Škrljeva, pogotovo ako se zna koliko su važne pobjede ostvarene kod kuće.

Jasno je da u takvom odnosu snaga eventualan novi domaći posrtaj nije opcija i da je pobjeda protiv Bosca imperativ.

“Bosco je nezgodna momčad koja ima nekoliko jako dobrih igrača, imali su u prošlom kolu pobjedu protiv Splita u rukama i sigurno je da neće biti nimalo lagan protivnik. Dobro poznajem taj klub, radio sam u njemu i mogu reći da ih krasi jedna pozitivna atmosfera na svim razinama.”, kazao nam je trener Srđan Helbich.

Također, trener Alkara naglasio je i kako se provela detaljna analiza posljednjih susreta i kako su svjesni svih stvari koje nisu bile dobre:

“Falilo nam je rotacije, neke smo igrače previše koristili i to se nije pokazalo kao dobro rješenje. Sada smo radili analize, svjesni smo u kojem smjeru moramo ići i nadam se iskreno da smo preboljeli dječje bolesti iz ova dva posljednja poraza u kojima nismo unijeli dovoljno energije u završnice.”

Važno je za naglasiti kako se u momčad vraćaju Domagoj Kanaet koji je izliječio ložu, ali i Ivan Svalina čiji je gležanj nastradao još krajem kolovoza.

“Drago mi je da smo kompletni, vraća nam se Svalina i sigurno računam za početak da će imati svoje minute da se polako vrati u formu, a bitno nam je i da nam je Kanaet ponovno tu zbog velike energije koju on nosi sa sobom.”, kazao je Helbich.

Susret Alkara i Bosca igra se u subotu s početkom u 19 sati u staroj sportskoj dvorani.

Print Friendly
Facebook
Na vrh