Marino Trans

Alkari prošli ulicama Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 23 srpnja, 2013

prove220713_04

Nakon što su odradili osmi dan prova na trkalištu, alkari su jučer prvi put ove godine na konjima prošli sinjskom Pijacom. Prolazak povorke očekivao se s nestrpljenjem. Nadležne službe poduzele su sve korake kako bi alkari neometano prošli svojom rutom, pa se između ostaloga pratilo hoće li biti proklizavanja konja.

Komunalne službe Grada Sinja, predstavnici VAD-a, policije i korisnici gradskih površina organizirali su dovoljan prostor za neometano i komotno prolaženje alkara preko Pijace i ostalih dijelova grada, od trkališta do štale na hipodromu. Može se uistinu kazati kako je organizacija bila na najvećoj razini koju treba nastaviti do završetka 298 Alke.

Kako bi se uvjerili da je sve u najboljem redu, prolazak alkara gradom pratili su vojvoda Ante Vučić, članovi Časnog suda na čelu s predsjednikom Andrijom Filipovićem Grčićem, kao i ostali članovi uprave VAD-a.

Podsjećamo, nakon što su se potkove od posebne vrste polimera koje ne proklizavaju na popločanim i asfaltiranim ulicama pokazale loše na stazi, alkarskim konjima vraćene su čelične potkove.

Svaki put kada na konjima prolaze središtem grada alkari izazvu veliko zanimanje Sinjana i njihovih gostiju. Tako je bilo i jučer. Što se tiče prova na stazi, jučerašnje su održale uz do sada najveću posjetu na palkama. Rezultati alkara i ovoga puta su bili vrlo dobri. U tri trke pogođeno je 13 srida. Najveći broj punata sakupio je prošlogodišnji slavodobitnik Alen Filipović Grčić, ukupno 8 punata, a nekoliko alkara imalo je 7 punata.

Današnje prove na Alkarskom trkalištu također počinju u 18 sati, a nakon njih alkari će proći ulicama Sinja do hipodroma.

fotogalerija

Facebook
Na vrh