Marino Trans

Ante Zorica suvereno obranio prošlogodišnji naslov pobjednika Bare

Autor/ica
Objavljeno: 2 kolovoza, 2019

Pred oko pet tisuća gledatelja alkar Ante Zorica osvojio je natjecanje za 304. Baru. Zorica je i prošle godine slavio na Bari, tada tek nakon pripetavanja, ali ovog puta već je sredinom treće trke konkurenciju ostavio bez matematičkih šansi…

Prva trka nije ponudila osobito dobar bodovni učinak, tek su ukupno prikupljena 22 punta, od čega su najviše razloga za zadovoljstvo imali alkari Ante Zorica, Frano Talaja i Alen Poljak koji su pogotcima u sridu zagrijali dlanove publike.

U drugoj trci alkari su namjestili nišanske sprave, pogođen je ukupno 31 punat. Ante Zorica se izdvojio sa šest punata, ponovno je njegovo koplje odsjelo u sridi, čime se od najbliže pratnje odvojio dva punta i time došao na prag obrane prošlogodišnjeg naslova.

Treća trka bila je neizvjesna samo dok stazom nije prošao Ante Zorica koji se pogotkom u dva odvojio na nedostižna četiri punta, za što je nagrađen velikim aplauzom. Ukupno su u trećoj trci pogođena 22 punta.

Ante Zorica trostruki je slavodobitnik Alke i slavodobitnik svečane Alke u Vukovaru, što ga čini najtrofejnijim alkarom u povorci, a na konto je sada dodao i drugu Baru. Dolazi iz Hrvaca, jaše na grlu Szepesgenu u vlasništvu KK Vreba iz Hrvaca, a rođen je 1984. godine.

Prijavak vojvodi dao je ađutant, debitant u alkarskoj povorci alkar Filip Vučemilo. Pobjednika Bare Viteško Alkarsko društvo nagradilo je s 200 centimetara zelenog sukna kojeg mu je vojvoda Boško Ramljak privezao na koplje, zatim brončanom plaketom Alke i novčanim iznosom od 15 tisuća kuna. Momka pobjednika, Ivicu Marića iz Suhača, VAD je nagradio s brončanom plaketom Alke.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh