Bazna stanica na Radošiću još nije uklonjena

Autor/ica
Objavljeno: 9 srpanj, 2018
bazna_radosic

Saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Miro Bulj i najistaknutiji prosvjednik protiv bazne stanice Nikola Crnac, danas su na Radošiću održali konferenciju za medije, kako bi upozorili javnost da, unatoč rješenju Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, teleoperater nije uklonio baznu stanicu.

Crnac, koji se već tri godine bori protiv uklanjanja bazne stanice koja je postavljena 20-ak metara od njegove obiteljske kuće, kazao je kako on i njegova supruga zbog zračenja imaju zdravstvenih problema – depresiju, glavobolju i bolove u prsima.

Bulj je podsjetio kako u Rješenju Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja od 7. veljače stoji da se investiroru ‘naređuje uklanjanje bazne stanice u roku od 120 dana od dana zaprimanja inspekcijskog rješenja’, što do danas nije učinjeno, iako je od izdavanja rješenja prošlo 5 mjeseci. Obzirom na to, uputio je dopise veleposlaniku Kraljevine Švedske u RH NJ.E. Larsu Schmidtu, kako bi mu skrenuo pozornost ‘na neprihvatljivo i neetično ponašanje švedskog operatera Tele 2’ te ministru graditeljstva, inspekciji i pučkoj pravobraniteljici. Podsjetio je i kako je saborsku proceduru uputio Izmjene i dopune zakona o graditeljstvu i Izmjene i dopune zakona o telekomunikacijama, kojima bi se reguliralo postavljanje baznih stanica za koje bi trebalo tražiti dozvole, od suglasnosti građana do izdavanja građevinske dozvole, te koji propisuju da teleoperateri trebaju plaćati prava služnosti, kao što je slučaj u drugim europskim zemljama.

bazna_radosic01
Print Friendly
Facebook
Na vrh