Blaženko Boban preuzeo dužnost župana splitsko-dalmatinskog

Autor/ica
Objavljeno: 19 lipanj, 2017

boban_zevrnja

U Uredu župana Splitsko-dalmatinske županije danas je upriličena primopredaja izvršnih ovlasti između dosadašnjeg župana Zlatka Ževrnje i novoizabranog župana Blaženka Bobana.

Prije same primopredaje dužnosti, Zlatko Ževrnja istaknuo je brojne projekte koje je Županija realizirala u proteklom razdoblju i koji su u tijeku te naglasio kako su raznim mjerama poticanja gospodarstva pridonijeli otvaranju oko 3 tisuće novih radnih mjesta. Svom nasljedniku je poručio da nastavi graditi na čvrstim temeljima.

‘Poruka mom nasljedniku Blaženku Bobanu je da nastavi na ovim čvrstim temeljima na kojima je Splitsko-dalmatinska županija kao institucija, koja je i financijski i najšire poslovno i kadrovski stabilna, koja na vrijeme ispunjava sve svoje obaveze, koja nije nikome dužna i koja nema nikakvih posebnih jamstava i kredita. Poručujem mu da zajedno s ovim radnim timom vrijednih i marljivih profesionalaca nastavi razvijati našu županiju, na dobrobit svih nas i naših sugrađana.’

Nakon potpisivanja izvješća i zapisnika, Ževrnja je Bobanu simbolično uručio ključ Županije te ga otpratio do njegovog novog radnog stola.

Novi župan Blaženko Boban istaknuo je kako je imao pravo vatreno krštenje, budući da je cijeli jučerašnji dan proveo na požarištu s vatrogascima u Podgori. Uputio je apel svim građanima Splitsko-dalmatinske županije da vode računa o prekrasnoj prirodi i slušaju upute Državnog ureda za zaštitu i spašavanje te Vatrogasne zajednice. Govoreći o radu Županije, kazao je kako bez timskog rada nema rezultata te zahvalio Ževrnji na jako kvalitetnom radu.

‘U to sam se uvjerio i kroz ove papire primopredaje koje smo potpisali, u kojem stanju Splitsko-dalmatinska županija ostaje. Mislim da na čvrstim temeljima neće biti problem dalje graditi. Naravno, dodat ću i svoj osobni pečat, a to su mladi i demografska obnova. Poput domino efekta, rješavajući probleme mladih i demografske obnove, rješava se i niz drugih problema – i infrastrukturnih i gospodarskih i socijalnih. Dakle, uz taj dodatni pečat mislim da će Splitsko-dalmatinska županija ostati vrlo kvalitetna, ali će i postati broj 1 županija u razvoju u cijeloj Lijepoj našoj’, naglasio je župan Boban.

Primopredaji izvršnih ovlasti nazočili su i zamjenici župana Luka Brčić i Ante Šošić.

boban_brcic_sosic

Facebook