Borozan: ‘Švedske ljestve’ nisu nestale

Autor/ica
Objavljeno: 8 siječanj, 2019

Od voditeljice Sinjske sportske dvorane Ivica Glavan – Ićo Ljiljane Borozan zaprimili smo odgovor na pitanje Gradskih vijećnika.

‘Gradska sportska dvorana Ivica Glavan – Ićo otvorena je dana 22. listopada 2018., a u punoj funkciji je od 2. studenoga 2018.godine.
Jedno od vijećničkih pitanja postavljeno na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća je bilo zašto su skinute i gdje su završile ‘švedske ljestve’?
Zbog potencijalne opasnosti od teških ozljeda pa čak i mogućnosti smrtnih slučajeva u ekipnim sportovima (rukomet, mali nogomet i ostali dvoranski sportovi) pravila navedenih su drastično postrožena i prema propozicijama minimalna udaljenost od krajnje linije igrališta i prve čvrste prepreke (zida ili u ovom slučaju “švedskih ljestvi”) određeno je da bude minimalno 1,0 m.
Zbog svega gore navedenoga iste su uklonjene te su prebačene u drugi prostor u dvorani (tzv. atomsko skloniste) koji koriste borilački sportovi. Ukoliko bi se održavala neka sportska manifestacija za koju su potrebne švedske ljestve iste je moguće u vrlo kratkom roku vratiti u prvobitni položaj’.

Print Friendly
Facebook
Na vrh