Boško Ramljak: Alka mora biti trajni zavjet ljubavi, vjere, domoljublja…

Autor/ica
Objavljeno: 16 travanj, 2018
bosko_ramljak1

U emisiji Hit radija ‘Sto ljudi, sto ćudi’ danas je gostovao novoizabrani alkarski vojvoda Boško Ramljak.

Na samom početku Ramljak je istaknuo kako je ovo velika čast za njegovu obitelj i njega te kako mu se ostvario dječački san. Zahvalio se svim članovima Skupštine Viteškog alkarskog društva koji su mu dali povjerenje te naglasio kako će koristiti pomoć svih iz Društva kako bi što bolje obnašao dužnost vojvode i doprinosio Alki.

Ramljak je naglasio kako su u cijeloj priči oko Alke najbitniji alkari, jer oni prenose tradiciju naših pradjedova te kako želi s njima provoditi što više vremena, biti im prijatelj i dobro s njima surađivati.

‘Naša je dužnost da Alku novim generacijama ostavimo nepromijenjenu, kao što su je naši preci ostavili nama. Mislim da ćemo mi to i uspjeti. Nova su vremena, moderna i teško je to napraviti. Trebamo moderna vremena staviti na raspolaganje tradiciji’, kazao je Ramljak.

Nadalje, Ramljak je kazao kako će posebno čuvati neizbrisivu vezu između Samostana Čudotvorne Gospe Sinjske i Alke.

‘Mislim da je to neraskidiva veza, da budemo zajedno s našim franjevcima, kao što je bilo 1715., da ta veza uvijek i trajno ostane. Moramo više uključiti sve segmente i Grad Sinj kojem treba dati mogućnosti da se preko Turističke zajednice i drugih segmenata funkcioniranja Grada bolje iskoristi potencijal koji Alka ima. Mislim da s mojim kolegama iz Uprave VAD-a, uz određena razmišljanja i planove možemo puno napraviti.’

Na kraju emisije novoizabrani alkarski vojvoda Boško Ramljak je poručio:

‘Alka mora biti trajni zavjet ljubavi, vjere, domoljublja, dostojanstva, viteštva, čojstva i jedna velika potencija za gospodarski razvoj ovoga kraja. Ona uistinu to je, ma što tko mislio. Ja sam to prepoznao razgovarajući s ljudima i mislim da Alku možemo puno bolje iskoristiti za dobrobit građana.’

Print Friendly
Facebook
Na vrh