Bura rušila suncobrane na Pijaci, stradao i kandelaber

Autor/ica
Objavljeno: 16 srpanj, 2019

Fotografije: Petar Malbaša

Udari bure u Sinju danas su bili toliko jaki da su porušili većinu suncobrana na Pijaci, a stradao je i jedan kandelaber.

Terase ugostiteljskih objekata na Pijaci pune su od početka svibnja, a u jeku sezone uvijek se traži stolica više. Ugostitelji muku muče s jakim udarima vjetra koji zahtijevaju često zatvaranje suncobrana, a ni gosti nisu sigurni. Za jačih udara vjetra lokalno stanovništvo se povuče u unutrašnjost kafića, a oni manje naviknuti na sinjske prilike ‘osluškuju’ jačinu udara dok ih razbijene čaše i šalice ne otjeraju iz ‘Sinjskog dnevnog boravka’.

Tako je bilo i jutros, udari bure bili su iznimno jaki, a u jednom trenutku suncobran je udario u kandelaber koji je pao na pod i razbio se. Osim velikog broja čaša i šalica, na sreću, nitko nije stradao. A moglo je biti i drukčije.

Kontaktirali smo i Grad Sinj, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Jelena Kekez Poljak rekla nam je kako su gradske službe odmah izišle ne teren i utvrdili štetu na kandelaberu koja će vrlo skoro biti sanirana

‘Za održavanje javne rasvjete u Gradu je zadužena tvrtka Elektro Bekan koji će poduzeti sve potrebne radnje da se sve sanira. Ako su slučajno nastala neka druga oštećenja Grad ima ugovor s tvrtkom C-mont.’


Pročelnica Kekez Poljak ne negira postojanje problema na Pijaci, kaže kako je projekt rekonstrukcije star 30 godina te kako će Grad sukladno svojim mogućnostima vidjeti hoće li i kada ići u novu rekonstrukciju.

‘ Rekonstrukcija bi se trebala raditi u dogovoru s konzervatorima s obzirom na to da je Pijaca dio urbanističke cjeline Sinj koja je zaštićeno kulturno povijesna cjelina. Trenutno za tu namjenu raspoloživih sredstava nema, ali ćemo u doglednim rebalansima i proračunima sigurno razmišljati o tome, a do tada po programu održavanja’, zaključila je pročelnica

Nadamo se kako će sanacija ili rekonstrukcija, svejedno je, krenuti što ranije kako bi domaćima i turstima  opravdali titulu najsigurnijeg grada u Hrvatskoj.

Print Friendly
Facebook
Na vrh