Marino Trans

Centar ‘Fra Ante Sekelez’ na ‘Festivalu u srcu’

Autor/ica
Objavljeno: 21 svibnja, 2014
plakat_kazaliste_u_srcu01

 

Centar za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ Vrlika sudionik je i inicijator 1. Festivala u srcu koji će se održavati od danas, 21. svibnja do petka, 23. svibnja 2014. godine u dvorani u Lora u Splitu.

Festival je pripreman nekoliko mjeseci u suradnji s Kazalištem u srcu, glumcima Ratkom i Olgom Glavina te producentom Filipom Glavina.

Autor projekta Ratko Glavina ističe kako je ovo nešto najinteresantnije što je u životu radio.

‘Iza nas je godinu dana pripreme projekta, a konkretnog rada sa štićenicima svih pet domova naše Županije bilo je punih deset mjeseci. Imamo pet kazališnih predstava i sve oko njih je napravljeno strogo profesionalno, od scenografije, lutaka gdje ih ima, svjetla, tona. Velika pomoć su nam bili stručni ljudi iz svakog centra. Sistem je bio takav da smo najprije ljude koji rade u centrima, uvjetno rečeno, obučili za određeni projekat, a oni su svakodnevno radili sa štićenicima. Cijela je, zapravo, metodika graničila s terapijom’, kazao je Glavina, koji je uputio poziv svim zainteresiranima da dođu na Festival i aktivno sudjeluju na okruglom stolu koji će se u okviru njega održati.

Autor Glavina ističe kako su za ovaj projekt zainteresirane i neke strane zemlje, te očekuje kako će se sljedećih godina u njega uključiti šira regija.

‘Ambicije su nam velike, zahvaljujući ravnateljima i stručnim ljudima koji rade u tim centrima. Nadam se da će oni još bolje znati ocijeniti i sagledati pluseve koji su se izvukli iz čitavog ovog rada’, kaže Glavina.

Osim Centra Fra Ante Sekelez iz Vrlike na Festivalu će nastupiti i centri Slava Raškaj, Maestral, Centar Brda, Miljenko i Dobrila iz Kaštela i Juraj Bonaći, a ulaz na sve predstave je besplatan

‘Centar za rehabilitaciju ‘Fra Ante Sekelez’ Vrlika otvara Festival lutkarskom predstavom Crvenkapica, na što smo posebno ponosni. U predstavi sudjeluje 10-tak korisnika Centra, neki s lutkama, a neki su posudili glas. S istom predstavom predstavit ćemo se i na 13. Festivalu jednakih mogućnosti, koji će se održati u Zagrebu od 27. do 29. svibnja’, kazala je ravnateljica Centra Fra Ante Sekelez Ivana Klarić Kukuz.

plakat_kazaliste_u_srcu02

 

 

Facebook
Na vrh