Centar za razvoj Sinjska alka ili Osnovna glazbena škola Jakova Gotovca?

Autor/ica
Objavljeno: 5 prosinac, 2018

Foto: Filip Ratković

Što će se graditi u davno napuštenoj vojarni koja se nalazi između PC Balinice i OŠ Ivana Lovrića u Sinju? Prema planovima gradske izvršne vlasti u toj kamenoj zgradi, nakon obnove, trebao bi biti smješten Centar za razvoj Sinjska alka.

Podržavajući ideju pokretanja centra za razvoj, gradski vijećnik Joško Kontić naglasio je kako predviđena lokacija za tu namjenu – nije dobra. Naveo je primjer Vrlike koja u Poslovnoj zoni Kosore, na parceli od 8 tisuća metara četvornih gradi objekt Poslovnog inkubatora površine 2,3 tisuće metara četvornih. Navodeći kako površina zgrade u kojoj se u Sinju planira graditi sličan sadržaj iznosi tek oko 500 metara četvornih, zaključio je kako Sinju za smještaj razvojnog centra odnosno poduzetničkog inkubatora treba puno veća zgrada. Predložio je da se budući sinjski razvojni centar ili poduzetnički inkubator gradi u GZ Kukuzovac.

Gradonačelnica Kristina Križanac odgovorila je kako je svaka sugestija dobrodošla. Naglasila je kako je izrada projektne dokumentacije za razvojni centar u tijeku. Projektom se planira u donjem dijelu zgrade napraviti konferencijsku salu, a na gornjem inkubator za mlade poduzetnike i njihove nove projekte. Zaključila je kako je to vizija izvršne vlasti i kako je riječ o jednoj od najljepših zgrada koja će poslužiti svrsi. Iskazala je otvorenost za razgovor i zahvalila vijećniku na sugestiji.

Vijećnik Kontić ponovio je kako predviđeni prostor površinom ne zadovoljava potrebe poslovnog inkubatora kojemu je mjesto u GZK. Zamolio je gradonačelnicu da razmisli o prijedlogu da se stara kamena zgrada uredi i u nju smjesti Osnovna glazbena škola Jakova Gotovca, koja već 28 godina djeluje u podstanarstvu kod sinjskih franjevaca. Izrazio je uvjerenje kako je kamena zgrada napuštene vojarne optimalna lokacija za osnovnu glazbenu školu i predložio gradonačelnici da o tome porazgovara s ravnateljicom, profesorima i roditeljima djece polaznika. Zaključio je kako bi dogovor po ovom pitanju bio najbolja čestitka sinjskoj osnovnoj glazbenoj školi povodom njenog 60-og rođendana i zahvala učenicima za uspjehe koje godinama ostvaruju na nacionalnim i međunarodnim glazbenim natjecanjima.

Print Friendly
Facebook
Na vrh