Cetinska krajina sva u bijelom

Autor/ica
Objavljeno: 9 siječanj, 2019

Snijeg koji je počeo padati jučer oko podne i nastavio padati cijelo popodne i tijekom noći, zabijelio je cijeli cetinski kraj.

Prema riječima Nediljka Živaljića, voditelja poslova u sinjskoj Nadcestariji, snijega je poprilično napadalo na cijelom našem području.

‘Najviše snijega je napadalo na vrličkom području gdje ga negdje ima i do pola metra. Nešto manje palo je na Tijarici, Zelovu i višim predjelima. U ostalim dijelovima snijega ima 20-ak centimetara, uključujući i sam Sinj. Djelatnici Nadcestarije cijelo vrijeme sa svim raspoloživim sredstvima i mehanizacijom čiste prometnice po prioritetu, a unatoč većoj količini snijega na prometnicama, promet se za sada odvija dobro’, kazao je Živaljić.

Direktorica komunalnog poduzeća Čistoća Cetinske krajine Ivana Živaljić kazala nam je kako su djelatnici poduzeća čistili sinoć do 23 sata te nastavili čišćenje jutros od 4 sata, a čisti se prema prioritetu – pristupi do bolnice, policije, vatrogasaca i drugih važnijih ustanova te središte grada. Nakon toga slijedi čišćenje izvan gradskog središta.

Prema izvješću policije, vatrogasaca, Hitne pomoći, Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine i HEP-a, tijekom noći nije bilo posebnih potreba za intervencijama njihovih djelatnika. Iz PP Sinj upozoravaju vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na prometnicama.

Napominjemo kako su svi vlasnici poslovnih i stambenih objekata dužni očistiti snijeg ispred svojih prostora.

Print Friendly
Facebook
Na vrh