Članovi Kamešnica cycling teama nastupili u Kninu

Autor/ica
Objavljeno: 20 ožujak, 2017
kamesnica_cycling_4

Izvor: Kamešnica cycling team

Članovi Kamešnica cycling teama jučer su u Kninu vozili 12. kolo rekreativne XC Zimske lige Dalmacije.

Kamešnica cycling team je XC Zimsku ligu Dalmacije 2016/17 završio kao 3. klub u sveukupnom redoslijedu klubova, te je ovaj pehar za njih velika motivaciju za daljnji rad.

Nakon ukupnog 3. mjesta u poretku klubova imaju i jednog nagrađenog među najboljima u ukupnom poretku po kategorijama. Nagradu i pehar za osvojeno 1. mjesto lige u kategoriji do 16 godina svojim radom i spretnim vožnjama osvojio je Petar Bašić.

Na startu same utrke našlo se 200 biciklista iz HR i BiH. Svi s istim ciljem, da uveličaju ovo posljednje kolo lige te odmjere svoje snage na 32 km staze koju su pripremili članovi BK Adrion Oros Knin.

Prijave za utrku na glavnom gradskom trgu, start i cilj podno slapa Krčića te svečano proglašenje na staroj Kninskoj tvrđavi dali su poseban ugođaj ovoj utrci. Svoj doprinos u samoj utrci dali su i sami, u Knin je danas došlo 30-ak članova – 12 biciklista koji se okušalo u samoj utrci, nekoliko članova kao logistička potpora te navijači. Uz dosta tehničkih problema, bilo onih na biciklu ili manjih organizacijskih propusta iza njih su ostali izvrsni rezultati i lijepo proveden dan te se nadaju da će u idućim zimskim kolima nastaviti u istom ili čak boljem ritmu.

Od 12 članova koji suvozili utrku, 4 su u kategoriji do 16 g. te su kao takvi vozili 4 km kraću stazu. Najbrži na kraćem izdanju staze bio je Petar Bašić koji je u kategoriji osvojio 2. mjesto, a Luka Bašić se približio nagrađenima, ali je nedostajalo ono malo te je osvojio 4. poziciju u kategoriji. Jako dobrom vožnjom, nakon Luke kroz cilj je prošao i Petar Bečko kojem je tako pripalo 5. mjesto. Osmo mjesto pripalo je Juri Prelasu.

S obzirom ne zoda je Jure ovu stazu prešao kao najmlađi natjecatelj koji je završio utrku, a njegovo vrijeme kojim je to odvozio bilo je brže nego od mnogo starijih kolega ovo je za Juru ‘zlato’. Kao nagradu za trud kući je sa sobom ponio novu Giant MTB ramu za bicikl.

Iduća je kategorija od 16 do 20 godina. Rezultat treninga na svim poljima još jednom je pokazao Ivan Ivanušić te je utrku završio kao 5. vozač u kategoriji. Drugi predstavnik u istoj kategoriji bio je Mario Radnić koji je kroz cilj prošao kao 3. vozač. Mariu je bio ovo drugi kontakt s utrkom, a mali propust zaštitara i usmjeravanje na kraću stazu doveli su do propusta kada je Mario kao tako plasiran ušao u cilj.

Sljedeća kategorija u kojoj su imali svoje predstavnike je ona od 20 do 30 godina ,a jedini predstavnik u njoj je bio nogometaš Petar Bašić koji se izvrsno snašao i na biciklu te osvojio 12. mjesto. U istoj kategoriji je startao i Tino Bašić. Vidjevši da je kolegama potrebna pomoć bio je primoran odustati od daljnje utrke kako bi pomogao ostatku tima. U kategoriji od 30 do 40 godina imali su dvojicu biciklista, 12. mjesto pripalo je ustrajnom Martinu Prelasu. Martin je na dugoj stazi bio član s najbržim prolaznim vremenom,a 30. mjesto u jakoj kategoriji pripalo je Josipu Đuli. Zadnja kategorija bila je ona od 40 do 50 godina gdje su pedalala dva člana Kamešnica cycling teama. Na 35. mjestu se našao Petar Petre Bašić, dok je 11. mjesto pripalo Ivanu Bašiću.

Iza svake ove pozicije, svakog rezultata, grupnog ili pojedinačnog stoji u prvom redu rad svih njih kao pojedinaca, ali i veliki rad sviju kao tima.

Sve pohvale za cijeli tim koji se ovim putem zahvaljuju svim sponzorima, donatorima i ljudima koji ih podržavaju.

Facebook