Čudotvornoj Gospi Sinjskoj hodočastili vjernici iz Hrvaca i drugih mjesta

Autor/ica
Objavljeno: 14 kolovoz, 2019

Izvor: facebook gospa sinjska

U utorak, 13. kolovoza 2019., u Svetište Gospe Sinjske stigli su vjernici iz župa Hrvace, Potravlje-Satrić-Maljkovo, Zelovo, Neorić, Tijarica-Kamensko, Dugi Rat i Split-Kocunar. S molitvom i pjesmom na usnama mnogi hodočasnici iz spomenutih župa ustali su još za mraka i krenuli put jednog od najvećih marijanskih svetišta hrvatskog naroda, kako bi u molitvi obnovili svoj zavjet Bogu i nebeskoj Majci. Ovaj se puk redovito ispovijeda o svetkovini Velike Gospe, pa je iznimna radost vidjeti toliko mnošto skrušenih duša koje po sakramentu ispovijedi zadobivaju pomirenje s Bogom i ljudima. Sinjsko svetište tako se na karti katoličke Hrvatske pokazuje kao živo vrelo milosrđa i utjehe, mjesto gdje se spajaju nebo i zemlja.

Hodnici, stepenice, korovi, prolazi – sve ispunjeno i svatko u tišini čeka zvuk zvona, koji pozivaju u samostansko dvorište. Na čelu procesije križ, barjak Gospe Sinjske i barjaci župa, puk Božji, bogoslovi i svećenici. Posredstvom razglasa čuju se svečani tonovi orgulja, pa svi složno pjevaju i hvale Boga u pjesmi, procesionalno ulazeći u crkvu.

I zadnjega zavjetnog dana euharistijskim slavljem predsjedao je fra Tino Labrović, župnik Potravlja. Koncelebriralo je 12 svećenika: fra Joško Kodžoman, ravnatelj Franjevačkog sjemeništa, fra Neven Pavlinušić, župnik Hrvaca, don Božo Čubelić, župnik Dugog Rata, don Boris Vukasović, župnik Kocunara, fra Marinko Vukman, fra Nediljko Tabak, fra Mladen Prolić, fra Mile Marović, fra Stipe Bešlić, fra Pavao Vučković i fra Mate Matić.

Liturgijsko pjevanje animirao je mješoviti pjevački zbor iz Hrvaca, a asistirali su bogoslovi. Oko 600 hodočasnika pobožno je sudjelovalo na euharistijskom slavlju. Na kraju misnog slavlja hodočasnicima se obratio fra Ante Čovo, gvardijan i upravitelj Svetišta. Srdačno je pozdravio svećenike i mnogobrojne župljane koji su stigli na zavjet nebeskoj Majci te svima zaželio ugodan boravak u Sinju.

Print Friendly
Facebook
Na vrh