mel

Didovina o kulinarskoj baštini

Autor/ica
Objavljeno: 8 ožujka, 2016

gast_3

U srijedu, 9. ožujka 2016. godine, u 13 sati u programu Hit radija na rasporedu je još jedno izdanje emisije ‘Didovina’.

Ovo izdanje emisije u znaku je kulinarske baštine. U okviru sajma GAST koji se prošlog tjedna održao u Splitu, upriličeno je predstavljanje kulinarske baštine Splitsko-dalmatinske županije, koja je dio projekta Kulinarsko naslijeđe Europe.

Na sajmu je predstavljeno 15 prvih dobitnika znaka Kulinarska baština Splitsko-dalmatinske županije, zaštitnog znaka za regionalnu i kulinarsku tradiciju.

Među dobitnicima ovog priznanja su i konoba Sveti Roko Čaporice, Vila Rustika Radošić i Doci d.o.o Maovice.

O spremanju autohtonih jela zbog kojih su dobili priznanja, kazivat će Boženko Žučjević i Ivica Držak.

U emisiji će također biti govora o ostalim prehrambenim proizvodima koje su cetinski izlagači predstavili u Splitu poput pršuta, uštipaka, zelenjaka, prirodnih čajeva i ostaloga, a o čemu će govoriti Zdeslav Marović, Marija Roguljić i Jelena Moro.

O značenju kulinarske baštine cetinskog kraja i županije više će se doznati od dožupana Splitsko-dalmatinske županije, Luke Brčića.

Svoje prijedloge o tome koje mjesto cetinskog kraja bi trebali posjetiti naši reporteri i s kojim ljudima tom prilikom razgovarati za ‘Didovinu’, možete slati na e-mail: hitradio@hitradio.hr.

ferata@ferata.hr
0997370409