‘Didovina’ o snimanju filma ‘Alka’

Autor/ica
Objavljeno: 6 svibanj, 2015

film_alka4

Danas u 13 sati u programu Hit radija na rasporedu je novo izdanje emisije ‘Didovina’, koja ovoga puta slušateljima donosi priče o snimanju filma ‘Alka’.

Na lokacijama oko Sinja i na drugim djelovima Dalmatinske zagore u tijeku je snimanje dokumentarno-igranog filma ‘Alka’, kojeg povodom obilježavanja 300. Alke snima Hrvatska radiotelevizija, u suradnji s Viteškim alkarskim društvom.

Na ovom zahtjevnom snimanju ukupno je angažirano 1200 statista, a za sve aktivnosti izrađeno je i 170 kostima. Posebna zanimljivost je što u snimanju ovog filma sudjeluju alkari i alkarski momci. Današnja Didovina donosi priču sa snimanja scene dolaska naroda s Gospinom slikom iz Rame. Ovaj set sniman je na predjelu Poljakove grede. O dosadašnjim aktivnostima u snimanju filma i gdje će se još snimati govorit će redatelj Dražen Žarković i statisti u filmu, alkari i alkarski momci.

Inače, dokumentarno-igrani film ‘Alka’ trajat će 80 minuta, a njegova premijera filma očekuje se pred same jubilarne 300-te alkarske svečanosti.

Svoje prijedloge o tome koje mjesto Cetinskog kraja bi trebali posjetiti naši reporteri i obraditi u temi ‘Didovina’ možete slati na e-mail: hitradio@hitradio.hr.

Print Friendly
Facebook
Na vrh