Dječje igralište uz dvoranu opremit će prodajni centri!?

Autor/ica
Objavljeno: 6 prosinac, 2018

Nezavisni sinjski vijećnik Zvonko Maras ponovo je, ovoga puta na aktualnom satu 18. sjednice Gradskog vijeća, prozvao gradonačelnicu Kristinu Križanac da je nedolaskom na izvanrednu/tematsku sjednicu Gradskoga vijeća, održanu 24. listopada ove godine, na temu ‘Izgradnja gradske sportske dvorane Ivica Glavan Ićo’, gradskim vijećnicima i cjelokupnoj sinjskoj javnosti uskratila odgovore na pitanja oko troškova izgradnje gradske sportske dvorane Ivica Glavan Ićo.

Maras je kazao kako su vijećnici na dan održavanja izvanredne/tematske sjednice iz Upravnog odjela za financije Grada Sinja dobili informaciju da troškovi gradnje dvorane nisu 18 milijuna i 300 tisuća kuna, kako je dan ranije, na otvaranju dvorane, rekla gradonačelnica Križanac, već 19 milijuna 947 tisuća kuna, odnosno 1 milijun i 600 tisuća kuna veći. Iskazao je sumnju da je to konačna cijena i to zbog toga što se vijećnike, kako je rekao, od strane bivše pročelnice uvjeravalo da je u okviru sportske dvorane ugovorena i izgradnja dječjeg igrališta te da će se ono i napraviti.

Pitao je gradonačelnicu Kristinu Križanac koliko se sredstava u 2019. godini planira utrošiti na uređenje dječjeg igrališta i nastavak uređenja okoliša te koliko će u konačnici iznositi troškovi izgradnje dvorane.

Gradonačelnica Križanac mu je odgovorila kako ne smatra da je ikada uskratila vijećnicima informaciju koliko je koštala izgradnja gradske sportske dvorane te da je okoliš dvorane uređen onako kako je i planirano. Što se tiče opremanja dječjeg igrališta, kazala je kako je ‘uvijek u javnosti bilo da će se ono odraditi na drugačiji način’ te da se u 2019. godini ne planira trošiti na opremanje dječjeg igrališta, jer će biti pozvani prodajni centri da ga opreme.

Maras nije bio zadovoljan odgovorom gradonačelnice. Kazao je kako je vijećnicima na sjednici Gradskoga vijeća drugačije prezentirano, kako nitko nije spominjao nikakve centre ni nikakve donacije, nego da je u okviru predviđenih 18,3 milijuna kuna sve ugovoreno i da će se to sve nastaviti. Podsjetio je i da je na izvanrednoj/tematskoj sjednici Stipe Grabić, odgovorna osoba izvođača radova tvrtke Inero, kazao kako je izvođač napravio sve što je dogovoreno te da ‘nigdje ne piše izgradnja dječjeg igrališta’.

Print Friendly
Facebook
Na vrh