Do kraja tjedno promjenjivo vrijeme, uz kišu i snijeg u višim predjelima

Autor/ica
Objavljeno: 13 ožujak, 2019

Jučerašnji dan u Dalmaciji donio je prvu marčanu buru. Iako bura nije ni približno snažna kao ona koja je puhala 23. veljače ove godine kada su udari u samom Splitu iznosili 176 km/h, radilo se o snažnoj buri koja je u prvom dijelu dana u mnogim krajevima imala orkanske udare, istaknuo je, gostujući u programu Hit radija, Rade Popadić iz Cro meteo udruge. A hladno vrijeme nas očekuje i do kraja tjedna.

‘Srijeda će biti pretežno sunčana, ali će u drugom dijelu dana biti promjenjive naoblake. Navečer se očekuje početak kiše. Noć će biti tiha, danju će zapuhati jugo koje će navečer jačati kada će imati vrlo jake udare. Jutro hladno s mrazom diljem Zagore. Danju većinom od 10 do 15°C. Veći dio četvrtka bit će oblačan uz kišu. U planinama Zagore padat će obilan snijeg već od 600 metara nadmorske visine, ponegdje će ga pasti preko 20 centimetra.’ -kazao je Popadić naglašavajući kako će sam vikend biti u znaku sunčanog vremena.

‘U petak pretežno sunčano. Puhat će slab do umjeren vjetar sa zapada i sjeverozapada. Jutro hladno s mrazom u Zagori. Danju toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 12 do 17°C. Subota i nedjelja donose suho i toplije vrijeme. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, ali se oborine ne očekuju. Zapuhat će jugo koje će u nedjelju ojačati. Temperature u porastu, osobito u noćnim i jutarnjim satima.’-kazao je Popadić ističući kako poljoprivrednici trebaju sačekati ovaj tjedan i ovakvo vrijeme, te nakon toga kada krenu ljepša vremena početi s aktivnostima sadnje povrtlarskih kultura i radova u vinogradima i voćnjacima.

Print Friendly
Facebook
Na vrh