Dogradonačelnik Glavan na sastanku u Ministarstvu državne imovine

Autor/ica
Objavljeno: 14 ožujak, 2019

Jučer, 13. ožujka 2019. u Ministarstvu državne imovine dogradonačelnik Sinja Denis Glavan sastao se sa načelnicom sektora za strateške investicijske projekte, pravne i tehničke poslove jedinica lokalne i područne samouprave Ivom Sučević i pomoćnicom načelnice za poslove lokalne i regionalne samouprave Janom Mašom Kasanić, s kojima je razgovarao o raspolaganju nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske.

Naime, Grad Sinj je podnio zahtjev za raspolaganjem nekretninama u vlasništvu RH u površini 20 hektara, na kojima ima namjeru prodavati zemljište građanima u svrhu stambenog zbrinjavanja po iznimno povoljnim uvjetima, te uz mogućnost participiranja u troškovima izrade popratne dokumentacije koja prethodi izgradnji stambene obiteljske kuće.

Nakon sastanaka, dogradonačelnik Glavan kaže kako bi se projekt provodio u dvije faze. Prva faza mogla bi u realizaciju ići odmah po odobrenju Ministarstva državne imovine, budući da se radi o zemljištu koje je dijelom građevinsko. Druga faza mogla bi se realizirati nakon što se ostali dio prenamjeni u građevinsko zemljište, za što će biti potrebna suglasnost Gradskog vijeća Grada Sinja.

Print Friendly
Facebook
Na vrh