Marino Trans

Don Stipe Ljubas uputio uskrsnu čestitku vjernicima

Autor/ica
Objavljeno: 21 travnja, 2019

Uskrsnu čestitku svim vjernicima uputio je dekan Cetinskog dekanata i župnik Župe svetoga Mihovila Trilj don Stipe Ljubas.

Mnogo je životnih kušnji koje nas svakodnevno podsjećaju na našu ljudsku slabost i skromnost, ali nas pozivaju i na čvrstu vjeru i nadu u budućnost. Tu nadu pruža nam osoba Isusa Krista, koji je kao najveći patnik doživio najveću proslavu samo zato jer je bio spreman dobrovoljno trpjeti za naše spasenje.

Možda je to teško shvatiti, ali je putokaz kako i naš život ima smisla samo onda kada je isprepleten i teškoćom i radošću. Teškoće nas podsjećaju da nismo gospodari svojih i tuđih života i da ima samo jedan Gospodar života i smrti, a radosti nam daju poleta za ići hrabro dalje, svjesni da nas Bog nikada ne napušta.

Upravo ovih dana smo svjedoci Njegove veličine i moći u slučaju našeg mons. Ante Jozića, kada uz pomoć požrtvovnosti liječnika i naših iskrenih vapaja i molitve Bogu i našoj Čudotvornoj Gospi Sinjskoj, gotovo nevjerojatna situacija pomalo dobiva pozitivan ishod. Hvala vam draga braćo i sestre na molitvama za monsinjorovo zdravlje .

Dragi bolesnici, invalidi, branitelji, beskućnici, djeco bez roditelja, roditelji koji ste ostali bez svoje djece, želim da vam Uskrsli Krist daruje puno hrabrosti, zdravlja, nade i vjere kako niste napušteni, nego odabrani da po svojoj snazi i ljubavi zavrijedite najveću nagradu i primite najveći blagoslov.

Uskrs je blagdan zajedništva, osobito obiteljskog koje je dosta narušeno u ovom našem vremenu. Narušeno je i povjerenje među nama, kao i povjerenje i vjera u Boga i bližnjega. Pozvani smo još više ljubavi i pažnje posvećivati jedni drugima, kako bi Uskrs bio prepoznat u našim velikim srcima i djelima milosrđa i kako bi jedni druge više poštivali, sa svim jednakostima i različitostima.

Budimo svjesni i živimo ono zajedništvo koje je uskrsli Krist pokazao kada je okupio opet apostole nakon uskrsnuća. Pokazuje nam koliko je važno zajedništvo koje nas treba povezivati u ljubavi, a ne udaljavati mržnjom. Pridružimo se ovoga Uskrsa vjerom Isusu, jer je on pravi put po kojem trebamo hodati i živjeti te prava istina i smisao u našem životu.

Svim svećenicima, redovnicima, redovnicama, molitvenim zajednicama i vjernicima Cetinskoga dekanata Sretan i blagoslovljen Uskrs želi župnik Trilja i dekan cetinskoga dekanata don Stipe Ljubas.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh