Dr. Inga Mandac Rogulj gostovala u programu Hit radija

Autor/ica
Objavljeno: 11 kolovoz, 2018
dr_inga_mandac_rogulj

U emisiji Hit radija ‘100 ljudi 100 ćudi’ danas je gostovala Sinjanka dr. Inga Mandac Rogulj, specijalist internist i subspecijalist hematolog, zaposlena na Zavodu za hematologiju Kliničke bolnice Merkur u Zagrebu.

Dr. Inga Mandac Rogulj u emisiji se prisjetila svoga školovanja u Sinju, gdje je završila osnovnu školu i Gimnaziju Dinka Šimunovića, kao i odlaska u Zagreb, na Medicinski fakultet zagrebaškog Sveučilišta.

Govorila je o hematologiji, uspješnosti liječenja u hematologiji, aktivnostima u udruzi bolesnika leukemija i limfomi, organizaciji seminara ‘Znanjem do zdravlja’ koji je prije četiri godine organiziran i u Sinju, kao i o organizaciji predavanja liječnika u Klubu Sinjana u Zagrebu. Govorila je o važnosti povezivanja raznih struka te edukaciji opće populacije o pojedinim bolestima i tome koliku važnost u svemu tome imaju mediji.

O dr. Ingi Mandac Rogulj u emisiji je govorio Neven Filipović Grčić, prof., koji joj je bio razrednik u gimnaziji.

Na kraju emisije dr. Inga Mandac Rogulj je poručila kako se medicina, pa tako i liječenje malignih bolesti mijenjaju iz dana u dan te da su prognoze za većinu oboljelih sve bolje. Slušateljima je poručila kako nema čarobnih formula za ‘uspjeh’, već da se rezultati postižu entuzijazmom, velikim radom, kontinuiranim učenjem i ljubavi prema onome što se radi.

Print Friendly
Facebook
Na vrh