Dr. Inga Mandac Rogulj na hematološkom kongresu u San Diegu

Autor/ica
Objavljeno: 6 prosinac, 2018

Na 60. američkom hematološkom kongresu, koji je održan u San Diegu od 1. do 4. prosinca ove godine i koji je okupio 28 tisuća hematologa iz cijelog svijeta sudjelovala je i Sinjanka dr. Inga Mandac Rogulj, internist hematolog iz Kliničke bolnice Merkur.

Dr. Mandac Rogulj je održala pozvano predavanje drugoga dana kongresa, 2. prosinca, na temu ‘MicroRNA u mijelodisplastičnom sindromu’. Riječ je o novim malim molekulama koji su tek u pocecima istraživanja u hematologiji, pa je i samo predavanje, kao i predstavljanje rezultata pilot projekta, izazvalo zanimanje hematologa. Dr Mandac Rogulj, koja je glavni istraživač, istaknula je kako se nada da će u budućnosti microRNA biti prepoznat kao neinvazivna metoda u dijagnostici, praćenju tijekom liječenja, ali i kao prognostički parametar. Dio istraživanja koje provodi dr. Mandac Rogulj financiraju Zaklada Ana Rukavina i Hrvatska zaklada za znanost.

Američi hematološki kongres najveći je na svijetu, a dr. Inga Mandac Rogulj prva je žena hematolog iz Hrvatske koja je pozvana da prezentira svoj rad.

Print Friendly
Facebook
Na vrh