Za nagradu javnosti Muzeju Sinjske alke glasujte klikom na banner

Dražen Žanko i Joško Ševo pozivaju na ‘Mirakul’

Autor/ica
Objavljeno: 12 kolovoz, 2017

sevo_markos_zanko

Povodom sinjske premijere mjuzikla ‘Mirakul’, koja će se upriličiti sutra, 13. kolovoza na Gradskom stadionu s početkom u 20 sati i 30 minuta, u programu Hit radija danas su gostovali Dražen Žanko i Joško Ševo.

‘Mirakul’ je potresna priča biblijskih razmjera iz junačke, hrvatske povijesti o velikoj pobjedi branitelja Sinja nad osmanlijskom vojskom, uz Gospin zagovor 1715. godine.

Glazbu za mjuzikl napisao je Dražen Žanko, libreto, priču, dramaturšku obradu i stihove nekih pjesama potpisuje Ivan Ivica Krajač, scenografiju Zlatko Klauzlarić-Atač, autor sinopsisa i povijesnog aspekta priče je fra Mirko Marić.

U mjuziklu će nastupiti brojna značajna imena hrvatske glazbene i dramske scene.

‘Mislim da smo izabrali sjajnu ekipu jer smo znali što nam treba. Moram biti sretan da sam ih uspio privolit da budu tu, to je sve čovjek do čovjeka koji je prošao teatar, koji živi taj život. Ovo je njima normalno da su ovdje, ali što je najvažnije – njih to veseli’, kazao je idejni začetnik ‘Mirakula’ Dražen Žanko.

Hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Joško Ševo, koji igra lik fra Pavla Vučkovića, kaže kako mu je iznimno drago da igra jedno takvo povijesno lice, koje je bilo glavno u bitci i pobjedi nad Turcima.

‘On je i donio Gospu Sinjsku. Tj. Više neću govorit on nego ja. Ja sam donio Gospu Sinjsku, na ranjenim plećima, ali skrivenu u srcu, iz Rame, da bude od pomoći u obrani od Turaka. To je jedno veličanstveno, zanimljivo lice koje sam probao utjelovati i dati mu sebe’, kazao je Ševo.

Žanko i Ševo na ‘Mirakul’ su pozvali sve Sinjane, Cetinjane i njihove goste. Ulaznice se mogu kupiti u Muzeju Sinjske alke i na porti Samostana Čudotvorne Gospe Sinjske.

Facebook