svabo

Drugi dan Festivala znanosti Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 15 rujna, 2014
fz_sinj13

Izvor: Organizacijski odbor Festivala znanosti Sinj / Foto: Nikola Belančić

Drugi dan 5. Festivala znanosti Sinj 2014. započeti će u 17 sati u Alkarim dvorima promocijom knjige Nina Raspudica s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Raspudić ce u 18 sati održati i zanimljivo predavanje za Sinjane.

Ugledni hrvatski znanstvenik Tomislav Domazet Lošo podijeliti će sa Sinjanima najnovije rezultate svojih istraživanja dok će Bojan Jerbić, vodeći stručnjak u robotici održati predavanje zajedno s robotom kojeg je donio specijalno u Sinj za ovu priliku.

Slijedi predavanje Žarka Puhovskog koji će otvoriti temu ‘Komu treba obrazovanje i znanost u Hrvatskoj?’. Prof. Puhovski moderirati će i veoma zanimljiv okrugli stol u kojemu će sudjelovati pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Ivan Pejić, Predsjednik Nacionalnog vijeća za znanost Ivo Družic, Dragan Poljak, član Upravnog odbora Hrvatske Zaklade za znanost, Željko Garaca, dekan Ekonomskog fakulteta u Splitu, te ugledni znanstvenici Tomislav Domazet Lošo i Miroslav Radman.

Sudionici okruglig stola raspraviti će kljucne probleme znanosti i obrazovanja u RH i ponuditi buduća rješenja. Za zaključke okruglog stola zainteresirani su ne samo Sinjani već ukupna akademska zajednica u Hrvatskoj, jer je ovo prvi put u posljednje vrijeme da će razmijeniti mišljenja oni koji kreiraju znanstvenu politiku i oni na koje izravno utječe.

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh