Dujo Maleš novi predsjednik Junaka, trener Lalić na izlaznim vratima

Autor/ica
Objavljeno: 11 travanj, 2018
NK Junak - Uprava

Odlukom većine skupštinara Dujo Maleš je izabran za novog predsjednika Nogometnog kluba Junak, a vrlo brzo doznali smo i kako je trener Junaka Vik Lalić na izlaznim vratima…

Nakon tri mjeseca privremene Uprave i imenovanja v.d. predsjednika Kluba u liku dogradonačelnika Zlatka Ugrina, večeras smo dobili novog čelnog čovjeka, a potom i Upravu pred kojom je težak zadatak vraća kluba na stare staze slave.

Nakon uvodnog izlaganja dosadašnjeg v.d. predsjednika Ugrina, čije je izvješće na kraju prihvaćeno – kako o radu Kluba tako i financijsko, uslijedio je niz pitanja o dosadašnjem radu kluba, suradnji s Hajdukom, umjetnom travom i statusu trenera Vika Lalića koji rezultatski gledano nije opravdao svoje imenovanje.

Tako je Zlatko Ugrin, između ostalog, naglasio da je umjetni travnjak poslan na testiranje, o čemu smo već i sami pisali, dok o statusu trenera Lalića nije htio odlučivati s obzirom na to da je u planu bio izbor nove Uprave pa se ta odluka ostavila njima. Također, dodao je kako Junak u svakom trenutku može izići iz suradnje s Hajdukom, ako se pokaže potreba za tim, odnosno ako bilo koja strana bude nezadovoljna istom.

Upravo na prijedlog dosadašnjeg v.d. predsjednika, Dujo Maleš je predložen za novog predsjednika, a većinom od 24 člana je i izabran, dok su dva člana bila suzdržana, jedan protiv. Inače, Dujo Maleš je gradski vijećnik iz redova NL Stipislava Jadrijevića, iz Turjaka, a u jednom od ranijih saziva je bio i član Uprave Junaka.

“Prema mojem mišljenju Vik Lalić nije adekvatan izbor za trenera Junaka. Rezultati koje je postigao govore u prilog tome i na ja ću dati prijedlog novoj Upravi da na to mjesto postavimo novo ime. Tko će to biti, o tome ne mogu javno, dok se to i ne dogovori.”, kazao je Dujo Maleš.

O motivima koji su na naveli da preuzme ovu funkciju u prilično turbulentno vrijeme u kojem se klub bori za goli opstanak u trećeligaškom društvu, Maleš je rekao:

“Mislim da mogu pomoći i to je glavni motiv, jer svjesni smo da je Junaku potrebna pomoć. Imam 15 godina radnog iskustva na raznim poslovima, dosta sam toga prošao i vjerujem da ću znati to pretočiti u klub. Nastojat ću dovesti klub u stanje u kojem će biti zanimljivi sponzorima i na tome ću posebno raditi, jer taj dio je jako bitan u funkcioniranju.”

Osvrnuo se pritom i na status dosadašnjeg trenera Vika Lalića kojeg rezultat baš i nije pratio u proljetnom dijelu sezone, zbog čega je Junak potonuo sve do pred samo dno:

“Odmah ćemo sada održati sastanak Uprave i razgovarat ćemo na tu temu. Ja nemam ništa protiv Vika Lalića, ali činjenica je da mu rezultati ne govore u prilog. Mi jednostavno moramo napraviti pozitivan šok i pokušati promijeniti situaciju i nadam se da će me moja Uprava podržati u tome.”

Kako doznajemo, glavni kandidat za preuzimanje klupe Junaka je dosadašnji pomoćni trener i dugogodišnji vratar Stipe Grčić.

A nova Uprava djelovat će u sastavu:

Dujo Maleš (predsjednik), Dujo Armanda (potpredsjednik), Nikola Pavić, Petar Pavlović, Dragan Labrović, Radislav Labrović i Zlatko Ugrin.

Za sastav nove Uprave bila je velika većina članova Skupštine, njih 21, četiri su bila suzdržana, dok je jedini glas protiv bio onaj tajnika Maligana Tonija Ramljaka koji je rekao da KN Sinjski Maligani ne podržava novu upravu i da traže depolitizaciju sporta. Također, Maligani traže da u klubu igraju igrači iz Cetinske krajine.

Većinom glasova izabran je i Nadzorni odbor u sastavu: Davor Milošević, Miroslav Širinić i Vibor Barać.

Stegovnu komisiju čine: Milan Buljan, Niko Macan i Ante Gulić. Likvidator je Branko Matić.

Print Friendly
Facebook
Na vrh