Marino Trans

Eko akcija na Cetini

Autor/ica
Objavljeno: 13 srpnja, 2018
eko (4)

Tekst i foto: Filip Ratković

U organizaciji Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a RH ovaj vikend čistila se obala i korito rijeke Cetine.

Sudionici ljetnog kampa na Dabru pokazali su veliki interes za očuvanjem prirode i dali su svoj prilog u prikupljanju otpada koji je završio u rijeci. Na dionici od Rumina do Hana pedesetak djece i dvadesetak branitelja uz dva ronioca prikupljali se razne štetne predmete koji su dospjeli u rijeku.

Posebno su se isticali članovi plivačkog kluba ‘Barutana’ iz Vinkovaca sa svojim profesorom Mariom Keškićem koji već nekoliko godina dolazi u naš kraj. Koordinator ove akcije Dušan Roguljić-Zemo ističe zadovoljstvo angažmanom svih učesnika ali i zabrinutost jer usprkos višem vodostaju Cetine zamjetno je povećanje smeća u njenom koritu. Roguljić ističe kako smo se borili protiv plinske elektrane na Perući i uspjeli, a sada moramo nastaviti sa očuvanjem Cetine jednakim žarom.

Ovoj akciji pridružili su se članovi UMDDR SDŽ, izviđačke udruge ‘Vitezovi’ i ŠRD ‘Cetina’ Sinj koji neće stati samo na ovoj akciji nego će se briga za Cetinu nastavljati i dalje tijekom cijelog ljeta uključujući i čišćenje njenih pritoka Rude i Graba.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh