Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Eko akcija u susret 8. memorijalnoj regati ‘Cetina 2017‘

Autor/ica
Objavljeno: 14 srpnja, 2017
Tekst i foto: Filip Ratković

Tekst i foto: Filip Ratković

Više braniteljskih udruga organiziralo je eko akciju čišćenja rijeke Cetine od mjesta Panj do Turske kule iznad Hana.

Organizaciju je pripremila Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Republike Hrvatske, a pridružili su im se članovi udruge izviđača Vitezovi Sinj, ŠRD Cetina Sinj, BZ Patriot, BZ Orlova stina, UHB Veterani 126 Sinj, UMDDR SDŽ i članovi PK Vinkovci koje vodi sveučilišni prof. Mario Keškić.

Više od četrdeset sudionika ekološke akcije potpomognuto je gostima – djecom iz Vinkovaca, koji su oduševljeni boravkom u cetinskom kraju, a posebno ljepotom Cetine koju su ovom prigodom pomogli i očistiti od otpada kojeg neodgovorni pojedinci bacaju u našu krašku ljepoticu.

Ovo je bio dio uvertire u nedjeljno događanje na Cetini kada će se u 8. memorijalnoj regati okupiti dvjestotinjak sudionika spustom niz Cetinu od Panja do predjela Moro-Jelavić u Gali. Prema riječima Marija Vujevića-Vegija sve je spremno da u nedjelju startom u 14 sati zaveslamo Cetinom, prisjetimo se poginulih hrvatskih branitelja iz našeg kraja i svih ostalih koji su dali svoje živote za slobodnu i neovisnu državu Hrvatsku. Sva plovila su popunjena za spust, a ako netko pristigne nenajavljen neće ostati na suhom.

U Gali će biti pripremljena okrjepa za goste i sudionike regate i ovom prigodom organizatori ih mole da budu spremni na uvjete brze vode, ekstremne temperature i izazova raftinga.

Domovini vjerni!

ferata@ferata.hr
0997370409