Fra Mirko Marić o fra Petru Kneževiću

Autor/ica
Objavljeno: 21 travanj, 2017

gospin_pjesnik_i_glazbenik_1

U petak, 21. travnja, u dvorani Franjevačkog samostana u Sinju, s početkom u 19 sati i 30 minuta upriličit će se promocija knjige ‘Fra Petar Knežević – Gospin pjesnik i glazbenik’ autora Hane Breko Kustura, Hrvojke Mihanović Salopek i fra Mirka Marića.

Jedan od predstavljača bit će fra Mirko Marić, koji je o fra Petru Kneževiću kazao:

‘Najveći dio života proveo je u Sinju. Najviše svojih pjesama posvetio je Čudotvornoj Gospi Sinjskoj. Prema tome, dostojno je i pravedno da u ovim velikim obljetnicama koje smo proslavili, 300-ta obljetnice slavne pobjede Sinjana nad Osmanlijama uz Gospin zagovor i 300 godina zlatne krune na njezinoj glavi, upravo ova knjiga u tim velikim obljetnicama ugleda svjetlo dana’.

Uz fra Mirka Marića, jednog od autora, knjigu ‘Fra Petar Knežević – Gospin pjesnik i glazbenik’ predstavit će prof. dr. sc. Stipe Botica, akademici Stjepan Damjanović i Josip Bratulić te autori Hana Breko Kustura i Hrvojka Mihanović Salopek.

Nakon Sinja, knjiga će se predstaviti i u Splitu u subotu, 22. travnja, u 19,30 sati u dvorani Franjevačkog samostana Gospe od Zdravlja. O knjizi će govoriti sinjski predstavljači, a u glazbenom dijelu nastupit će članovi mješovitog zbora Gospe od Zdravlja pod vodstvom fra Stipice Grgata.

Facebook