Marino Trans

Frano Pralija i Duje Putnik zaustavljeni u polufinalu kvalifikacija za EP U18

Autor/ica
Objavljeno: 6 kolovoza, 2019

Hrvatska U18 košarkaška reprezentacija u 3×3 košarci, čije boje između ostalih brane Frano Pralija i Duje Putnik, stigla je do polufinala kvalifikacija za Europsko prvenstvo…

Hrvatska mladost na sinjski je pogon osvojila prvo mjesto u svojoj grupi, ali nažalost u polufinalu je izabrana vrsta Srbija ipak bila bolja rezultatom 21:14.

S obzirom na to da su samo finalisti kvalifikacija osigurali kartu za Europsko prvenstvo, bio je to kraj za hrvatsku četvorku što se tiče eventualnog nastupa na europskoj smotri.

Za službenu stranicu Hrvatskog košarkaškog saveza, Frano Pralija je kazao:

“Za mene je košarka 3×3 bila skroz novi sport i kroz pripreme, turnire i na kraju kvalifikacije za Europsko prvenstvo pokazala se kao jedno vrhunsko iskustvo. Imali smo odličnu momčad i atmosferu u ekipi i baš sam uživao igrajući s njima. Naučio sam puno novih stvari i detalja koji će mi biti korisni i u košarci 5 na 5. Naravno da ću nastaviti s igranjem turnira 3×3 tijekom pauze od klupskih obaveza. Za kraj, odlično iskustvo koje mi je jako koristilo za budućnost karijere i daljnji rad.”

Frano Pralija ujedno je bio i drugi strijelac turnira s ukupno ubačenih 37 koševa te je uz Duju Putnika, sadašnjeg člana KK Split koji je košarkaški ponikao u Sinju, na briljantan način predstavio svoj grad i svoj klub.

Hrvatsku reprezentaciju još su činili Andrej Barać i Ivan Rogošić koji je također stasao u Školi košarke Sinj.

Rezultati:

Poljska – Hrvatska 6:21
Italija – Hrvatska 19:21
Hrvatska – Njemačka 19:13
Hrvatska – Srbija 14:21

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh