Glazbene večeri na utvrdi Kamičak

Autor/ica
Objavljeno: 17 kolovoz, 2018
glazbene_veceri_na_kamicku01

Izvor: TZ grada Sinja, direktorica Monika Vrgoč

Zahvaljujući bogatoj materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini, kao i nizu raznolikih kulturnih zbivanja, Sinj i Cetinska krajina već su se odavno zlatnim slovima urezali na turističku kartu Hrvatske. Zahvaljujući težnji za održivim turizmom, suživotom pažljivo osmišljenih aktivnosti u kojima podjednako uživaju i domaćini i gosti, manifestacije u alkarskom gradu uvijek plijene pozornost i privlače sve brojniju publiku. Jedno od takvih događanja su i Glazbene večeri na utvrdi Kamičak.

Utvrda podno koje se razvio današnji Sinj sagrađena 1712. godine kao zvjezdoliki bastion ispunjen zemljom. Na samoj utvrdi nalazi se kula koja je služila kao promatračnica, a na njoj je sat, još uvijek u potpunosti funkcionalan, sa zvonom izlivenim u jednoj od najpoznatijih ljevaonica Colbachini u pokrajini Veneto u Italiji. Na autentičnoj i jedinstvenoj utvrdi Kamičak s prekrasnom pozornicom pod vedrim nebom, organiziraju se koncerti klasične, ali i tradicijske te jazz glazbe. Takvim pristupom populariziraju se ovi, možda pomalo i zanemareni, glazbeni izričaji, a gdje bolje nego u Sinju, gradu bogate glazbene tradicije.

Turistička zajednica grada Sinja već nekoliko godina organizira uspješne i iznimno dobro posjećene koncerte. Na ovoj autentičnoj lokaciji do sada su koncerte održali: Akademski harmonikaški orkestar „Ivan Goran Kovačić“, Sara Reinar, Jazz swing kvintet „Repassage“, Puhački kvintet „Kalamos“ te u 2017. uz potporu Ministarstva kulture RH i jedinstveni samoborski udaraljkaški ansambl „Sudar Percussion“, koji je svojom izvedbom podigao ljestvicu kvalitete kojoj težimo i u budućnosti. Svi su nastupi izazvali pravo oduševljenje, a ambijent stare utvrde pod zvijezdama pokazao se, baš sinjski, kao pogodak u sridu.

Program Glazbenih večeri na utvrdi Kamičak planiran je za 18. kolovoza 2018. s početkom u 20:30 sati i završetkom u 23:00 sata, a zbog tehničkih razloga ove godine će se održati pod južnim zidinama sinjske Tvrđave Grad. Sinjanima i gostima najbolje od tradicijske glazbe predstavit će renomirani izvođači, Dunja Knebl sa sastavom Kololira i sastav Veja. Ulaz je besplatan!

Print Friendly
Facebook
Na vrh