Grad Trilj dobio 7,9 milijuna kuna za izgradnju novog vatrogasnog doma

Autor/ica
Objavljeno: 16 travanj, 2019

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić potpisao je ugovor za izgradnju vatrogasnog doma u Trilju u vrijednosti 7.880.584,00 kuna.

Potpisivanje ugovora upriličeno je jučer, 15. travnja u Zagrebu, gdje su potpisani ugovori za 10 vrtića i 6 zajedničkih vatrogasnih domova, ukupno vrijednih 106,2 milijuna kuna. Ugovore je u ime Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisala ravnateljica Matilda Copić s osnivačima ustanova čiji su projekti zadovoljili uvjete na natječaju tipa operacije 7.4.1 – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu Programa ruralnog razvoja RH. Potpisivanju ugovora nazočio je i potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Prema riječima triljskog gradonačelnika Ivana Šipića, novi vatrogasni dom gradit će se u Vedrinama, na parceli uz zgradu Pogranične policije. Šipić je podsjetio kako je Grad Trilj prije nekoliko mjeseci s iste mjere dobio sredstva za izgradnju novog vrtića i jaslica te izrazio zadovoljstvo što će triljski vatrogasci ubuduće imati uvjete za rad na najvišem nivou.

‘Sigurno da će sada dolaziti novi vatrogasci i novi dobrovoljci, prijavljivati se i biti na raspolaganju za svaku vrstu ugroze na ovom području. Naši vatrogasci su zaslužili novi vatrogasni dom, s obzirom na sav posao koji su godinama iznijeli, i to ne samo po pitanju požara, na području Trilja i ostatka cetinskog kraja, ali i cijele Dalmacije’, kazao je Šipić.

Šipić dodaje kako u realizaciju projekta kreću odmah.

‘S ovim činom započinje teći rok za izgradnju tog doma. Dužni smo u nešto više od godinu dana izgraditi taj dom, a vjerujem kako ćemo mi to učiniti i puno prije. Odmah idemo u pripremu javnog poziva i javnog natječaja, sve nam je spremno za to’, kazao je Šipić.

 

Print Friendly
Facebook
Na vrh