Gradonačelnica Križanac susrela se s izaslanstvima gradova i općina prijatelja

Autor/ica
Objavljeno: 10 kolovoz, 2018
GR1

Povodom održavanja 303. Sinjske alke gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac primila je izaslanstva brojnih gradova i općina.

Na sam dan Alke gradonačelnica je sa svojim suradnicima primila vojvodinog ađutanta Marka Vrcu, koji joj je uputio poziv na ovogodišnju 303. Alku, koji je s radošću prihvatila.

Nakon toga, u Gradskoj vijećnici upriličen je prijem za izaslanstva gradova prijatelja i gradova gostiju Grada Sinja, među kojima su bili predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, Grada Đakovo, Općine Barban, Grada Sansepolcro (Republika Italija), Grada Našice, Grada Bjelovara, Grada Novalje, Grada Omiša i Općine Zadvarje. Na prijemu se razgovaralo o stanju u prijateljskim gradovima po pitanju razvoja gospodarstva, povećanja zaposlenosti, razvoja turizma i svih drugih resora. Zaključeno je kako će i ubuduće gradovi prijatelji jedni drugima biti na dispoziciji za dobre primjere i praksu u svim resorima vezanim za lokalnu samoupravu.

Gradonačelnica Kristina Križanac danas nam je kratko prokomentirala susret s predstavnicima prijateljskih jedinica lokalne i područne samouprave:

‘Neizmjerno sam sretna što smo i ove godine bili domaćini brojnim gostima i što su došli na 303. Sinjsku Alku. Naši gosti su ponijeli nezaboravne uspomene jer je Sinj još jednom ispričao priču o pripadnosti, obitelji i tradiciji povijesne Alke’, kazala je gradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

GR2
Print Friendly
Facebook
Na vrh