Hit radio se sluša i u Švedskoj!

Autor/ica
Objavljeno: 13 studeni, 2017
nogell1

Prije nekoliko dana putem maila redakciji Hit radija javio se Šveđanin Roland Nogell, kazavši kako je ovoga ljeta u Švedskoj slušao program Hit radija.

Obzirom da se već nekoliko godina Hit radio putem live streama može slušati u cijelom svijetu, javljanje Rolanda Nogella ne bi bilo čudno da u njemu nije istaknuo kako nas je slušao putem radio valova, a ne putem interneta. Naime, gospodin Nogell u svom mailu ističe kako je Hit radio slušao 16. lipnja 2017. u 12.42 sati. I sam se iznenadio što je ‘uhvatio’ signal Hit radija.

Tehnički urednik Hit radija Petar Dadić ističe kako je prijem bio moguć zbog ekstremnih atmosferskih uvjeta.

‘Prijem signala dalekih odašiljača moguć je korištenjem usmjerenih antena i posebnih prijemnika. Postoji jedan broj zaljubljenika u slušanje udaljenih radio postaja koji ne koriste live stream već i dalje upotrebljavaju elektromagnetske valove. Ipak, ovako izuzetno veliki domet signala je moguć samo u posebnim uvjetima, kada se pojave gusti slojevi iona u atmosferi. To se najčešće događa u ljetnim mjesecima kada je utjecaj zračenja Sunca na atmosferu velik’, ističe Dadić.

nogell02

 

Facebook
Na vrh