Hodočašće Bitelić, Zasiok, Ugljane, Jesenice i Okrug kod Gospe

Autor/ica
Objavljeno: 13 kolovoz, 2019

Izvor: Facebook Gospa Sinjska

U ponedjeljak, 12. kolovoza 2019. god., u Svetište Gospe Sinjske hodočastilo je oko 500 hodočasnika iz nekoliko župa Splitsko-makarske nadbiskupije. To su župe: sv. Ante Padovanskog – Ugljane, sv. Karla Boromejskog – Okrug, sv. Roka – Jesenice, Male Gospe – Bitelić, sv. Ivana Krstitelja – Zasiok.

Mnogi su se hodočasnici po dolasku u Svetište ispovijedili u samostanskom klaustru, u kojem oci franjevci ispovijedaju već od ranih jutarnjih sati. Hodočasnici su preko razglasa zamoljeni da dođu u samostansko dvorište, kako bi se formirala procesija. Zvuci zvona i orgulja označili su da je procesija sa samostanskog dvorišta krenula prema crkvi.

Euharistijsko slavlje započelo je u 9 sati, a predsjedao je fra Domagoj Runje. Koncelebrirali su fra Nedjeljko Tabak, župnik Ugljana, don Josip Bečić, župnik Bitelića i Zasioka, don Toni Šinković, župnik Jesenica.

Na kraju euharistijskog slavlja hodočasnike je pozdravio fra Perica Maslać, župnik Župe Gospe Sinjske. Izrazio je veliku radost što rijeke hodočasnika iz dana u dan pristižu u sinjsko svetište.

‘Posvetnu molitvu’ vjernika i župa Čudotvornoj Gospi Sinjskoj predvodio je fra Nedjeljko, a župnik je poslije euharistijskog slavlja blagoslovio nabožne predmete koje su vjernici donijeli sa sobom.

Print Friendly
Facebook
Na vrh