Hodočašće Čitluka i Jasenskog

Autor/ica
Objavljeno: 13 kolovoz, 2019

izvor: Facebook Gospa Sinjska

U ponedjeljak, 12. kolovoza 2019., u jedno od najvećih marijanskih svetišta hrvatskog naroda hodočastili su vjernici iz Čitluka i Jasenskog, filijalnih zajednica Župe Gospe Sinjske.

Već u ranim jutarnjim satima ulicama alkarskog grada čula se pjesma hodočasnika koji su s molitvom na usnama pješačili nekoliko sati prema Svetištu Gospe Sinjske. Svi hodočasnici, među koji su mnoge obitelji, u svojim srcima nose samo jednu želju – susresti Boga i osjetiti majčinsku blizinu nebeske Djevice.

I sedmoga dana ‘Devetnice’ svečani zvuci zvona pozvali su hodočasnike da u procesiji krenu iz samostanskog dvorišta prema crkvi Gospe Sinjske.

U crkvu je stiglo oko 300 hodočasnika, a euharistijsko slavlje je započelo u 7 sati. Predsjedao je fra Domagoj Runje, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Koncelebrirali su fra Perica Maslać, župnik, fra Frano Čugura, fra Ivan Čugura, fra Ante Grčić, fra Stjepan Matić i fra Stipe Šušnjara. Asistirali su franjevački bogoslovi i ministranti, a liturgijskim pjevanjem animirao je zbor iz Čitluka/Jasenskog.

Fra Domagoj je u propovijedi govorio o značenju crkve kao hrama Gospodnjeg, o Mariji koja nas svake godine okuplja oko Gospodina. Istakao je da se i mi, dolazeći u Hram Gospodnji i želeći zahvaliti Gospi, sami obnavljamo i na taj način prepoznajemo poruku koju nam Bog daje.

Na kraju se hodočasnicima obratio fra Ante Čovo, gvardijan i upravitelj Svetišta, a ‘Posvetnu molitv’predvodio je fra Perica.

Print Friendly
Facebook
Na vrh