Hrvatska U-19 nogometna reprezentacija u Sinju igra protiv Njemačke i Norveške

Autor/ica
Objavljeno: 12 ožujak, 2019

Od 20. do 26. ožujka Sinj i Dugopolje bit će domaćini kvalifikacijskog kola za Europsko nogometno prvenstvo U-19 koje se igra u Armeniji u srpnju ove godine.

U ovoj skupini su U19 reprezentacije Hrvatske, Njemačke, Mađarske i Norveške, a samo pobjednik ide u nastavak natjecanja među osam najboljih u Europi. Gostujući u programu Hit radija hrvatski izbornik, legendarni igrač Hajduka Ivan Gudelj je istaknuo kako mu je čast ponovno doći u Sinju s jednom hrvatskom izabranom vrstom.

‘Kada smo dobili domaćinstvo tražio sam od našeg Saveza da se igra u Splitskoj-dalmatinskoj županiji i po mogućnosti u Sinju. Posebno mi je drago ponovno s jednom od selekcija Hrvatske doći u Sinj, kao i u Dugopolje. U Sinju je bilo odlično kada sam vodio U17, kada smo ugostili i pobijedili Španjolsku, kao i Francusku u Dugopolju. Sinjska publika je uistinu prava, odlično gostoprimstvu u Junaku i cijelom gradu, stvori se domaćinska atmosfera i nadam se kako će tako biti i u srijedu kada igramo s Njemačkom’, kazao je Ivan Gudelj.

Gudelj dodaje kako su Nijemci lagani favoriti skupine.

‘Možemo kazati kako je Njemačka favorit u ovoj skupini, ali protiv nas nitko ne može biti favorit, jer igramo na svom terenu, pred bučnom publikom i imamo vrlo kvalitetne igrače. Tu svakako treba naglasiti i kvalitetu Mađarske i Norveške. Pozivam navijače da dođu na stadione u Sinj i Dugopolje i neka podrže mlade momke koji brane boje svoje Hrvatske.’

Izbornik Gudelj naglašava kako na okupu ima vrlo kvalitetnu momčad, u kojoj dominiraju igrači Hajduka, Dinama i Rijeke.

‘Tu je šest igrača Hajduka, kapetan reprezentacije je Palaversa. Zatim je tu Kreković, Šego, Vušković, Blagaić i Pršir. Pet je igrača iz Dinama, s nama su momci koji igraju u Monacu, Ajaxu… Velika je budućnost pred njima, ali svakako ne smijemo zaboraviti niti ostale igrače iz Osijeka i Rijeke’, kazao je izbornik U19 hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Gudelj.

Raspored U-19 kvalifikacijskog elitnog kola:
20. ožujka, (srijeda)15:30 sati: Njemačka – Hrvatska (Gradski stadion, Sinj)
20. ožujka, 13 sati: Norveška – Mađarska (SC Hrvatskih vitezova, Dugopolje)
23. ožujka, 17 sati: Mađarska – Hrvatska (SC Hrvatskih vitezova, Dugopolje)
23. ožujka,(subota) 11 sati: Njemačka – Norveška (Gradski stadion, Sinj )
26. ožujka,(utorak) 14 sati: Hrvatska – Norveška (Gradski stadion, Sinj)
26. ožujka, 14 sati: Mađarska – Njemačka (SC Hrvatskih vitezova, Dugopolje)

Print Friendly
Facebook
Na vrh