Humanitarna akcija za Luku Matića

Autor/ica
Objavljeno: 17 svibanj, 2018
Luka_matic

Prije četiri godine, točnije 2014. godine, organizirana je humanitarna akcija u kojoj su se prikupljala sredstva za liječenje tada 9-godišnjeg Luke Matića s Čitluka.

Njemu su u Njemačkoj, u dječjoj ortopedskoj klinici u gradu Aschau, ugrađena ortopedska pomagala – ortoze.

Međutim, kako Luka raste i sada je 13-godišnjak, potrebno je novo liječenje i nove ortoze za što je potrebno dosta financijskih sredstava. Za ovu prigodu Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, u suradnji s osnovnom školom Marka Marulića iz Sinja, provodi novu humanitarnu akciju s nadom da će se što veći broj građana odazvati te tako pomoći malom Luki. Gostujući u programu Hit radija Lukina asistentica u nastavi Kristijana Koprčina je kazala:

‘Od 2014. godine se skupljalo za ortoze koje su tada koštale 40 tisuća kuna. Na inicijativu naših građana skupljeno je 80 tisuća kuna tako da je Luka i do godine nadkoljenične ortoze dobio od tih novaca. Nove ortoze cijele noge ove godine dođu 95 tisuća kuna. Znači kako Luka raste i razvija se, tako i cijena ortoza raste.’

Koprčina je naglasila kako su se učenici ove škole i njihovi roditelji uključili u ovu akciju.

Lukin razrednik Ivica Zorica kazao je kako je Luka jedan drag dječak, pun životne energije i kojemu je pomoć jako potrebna.

‘Pozivamo sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu Luki. To je jedan dječak intelektualno fantastičan, vrlo dobar učenik. Ja mogu samo reći da mi je divota raditi s njim na tjelesnom jer, unatoč tome što se on kreće u kolicima, on tjelesni radi većinu stvari, dakle igra košarku, radi trbušnjake, sklekove i baca medicinku. Pozivam sve ljude dobre volje da se uključe u ovu akciju, činite dobro kao što ste i do sada činili, jer s tim ćete biti sretniji’, istaknuo je Zorica, dodajući kako je pomoć potrebna iz razloga što Lukina obitelj nema financijskih mogućnosti potrebnih za Lukino liječenje.

Zorica je također najavio, s obzirom da se on bavi slikarstvom, da će organizirati aukciju svojih pet slika koje daruje za Lukino liječenje za što će javnost biti na vrijeme obavještena.

Svi oni koji žele biti dio ove humanitarne priče mogu izvršiti uplatu na Žiro račun Crvenog križa Sinj otvorenog kod ZG banke: HR63 2360000-1502319522.

Print Friendly
Facebook
Na vrh