Humanitarni turnir u Hrvacama ‘Veliko srce za malu Donu’

Autor/ica
Objavljeno: 11 siječanj, 2019

Malonogometni klub Hrvace KompassGroup organizira drugi po redu malonogometni turnir ‘4 kafića Hrvace’. I ove godine turnir je humanitarnog karaktera, a odvija se pod geslom ‘Veliko srce za malu Donu’.

Dona Jerkan je rođena sa rijetkom pojavom Gigantskog kongenitalnog nevusa koji zahvaća više od 80% površine na leđima i na kojem se sve učestalije dešavaju promjene u vidu boje i teksture, a svaka nova promjena nosi opasnost od melanoma koji je u ovom slučaju nemoguće otkriti na vrijeme, uz to Dona se svakodnevno nosi sa teškom iritacijom i boli zahvaćenog područja koji joj uvelike otežavaju kvalitetu života. Zbog navedenih činjenica preporuka doktora u Švicarskoj je da se što prije krene sa uklanjanjem madeža te je prva operacija zakazana 15. siječnja 2019, a plan je u naredne dvije godine napravit 3 operacije, s tim da će iza toga sigurno trebati još, ali u ovom trenutku teško je procijeniti koliko.

Zbog same složenosti liječenja roditelji i dijete bi iza svake operacije trebali provesti od mjesec do šest mjeseci u Zurichu, što snosi poprilične troškove.

‘Šaljemo apel svima koji su u mogućnosti i koji su velikog srca da dođu i svojim priustvom ovu akciju učine uspješnom. Svakom kupljenom ulaznicom gledatelji sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj ih očekuju bogate nagrade. Bog i Hrvati’, poručuju iz MNK Hrvace KompassGroup.

Print Friendly
Facebook
Na vrh