IN MEMORIAM – dr. Ivo Boko

Autor/ica
Objavljeno: 30 travanj, 2018
dr_ivo_boko

Dana 30. travnja u 83. godini života, preminuo dr. Ivo Boko, poznati sinjski pedijatar koji je liječio generacije Sinjana i Cetinjana.

Dr. Ivo Boko rođen je 4. veljače 1935. godine u Sinju. Potječe iz poznate sinjske liječničke obitelji. Liječnik mu je bio otac, kao i oba brata. U rodnom gradu dr. Ivo Boko završio je osnovnu školu i gimnaziju, nakon koje je upisao Medicinski fakultet u Zagrebu.

Nakon diplome vratio se u Sinj te odlazi na odsluženje vojnog roka, a po povratku iz vojske 1962. godine počinje raditi u sinjskom Domu zdravlja. Godine 1966. odlazi na specijalizaciju iz pedijatrije, a vraća se 1970. godine i do umirovljenja 2002. godine radi kao pedijatar.

Iako je bio pedijatar, dr. Boko je liječničke usluge i savjete pružao svima koji su ga tražili pomoć. I nakon umirovljenja, brojni Sinjani i Cetinjani, ali i mještani Bosne i Hercegovine, često su dolazili kod njega po savjete. Vrijedi istaknuti i kako je dr. Boko nekoliko godina bio i ravnatelj Doma zdravlja u Sinju te kako je bio član liječničkog tima Mediteranskih igara – Split 1979. Sedamdesetih godina bio je i član Matice hrvatske.

Medicina je bila životni poziv dr. Ive Boke, njegova ljubav i njegov hobi. U slobodno vrijeme puno je čitao i to uglavnom knjige o medicini, a od glazbe je slušao jazz.

Dr. Ivo Boko za sobom je ostavio suprugu i dvije kćeri te troje unučadi kojima izražavamo iskrenu sućut.

Print Friendly
Facebook
Na vrh