Marino Trans

Ivan Paštar pobjednik Dječje alke ‘Ispod strane’

Autor/ica
Objavljeno: 26 kolovoza, 2013
alka_ispod_strane1

Foto: Renata Zorica Paštar

Na području Cetinskog kraja proteklog vikenda održano je niz dječjih alki. Jedna od njih je i Dječja alka ‘Ispod strane’, koja se drugu godinu zaredom održava u Brnazama, u naselju Paštari. Ovogodišnji slavodobitnik je četverogodišnji alkarić Ivan Paštar, koji je u tri trke imao ukupno 7 punata.

U alkarskim nadmetanjima sudjelovalo je 8 alkarića. U nadmetanju za Baru, koje je bilo u petak, najbolji je bio Ante Paštar koji je imao 8 punata. Dan poslije uslijedilo je nadmetanje za Čoju, a najspretniji i najsretniji bio je Roko Klapež koji je također imao 8 punata.

Jučer poslijepodne pred mnoštvom okupljenih upriličeno je nadmetanje za 2. Dječju alku ‘Ispod strane’. Najuspješniji alkarić bio je četverogodišnji Ivan Paštar koji je u tri trke imao 7 punata te se tako okitio titulom slavodobitnika. Za svoj uspjeh nagrađen je ruksakom, Alkom, jednom slikom i slatkišima, a nagrade je dobio i njegov alkarski momak Marin Anušić. Nakon nadmetanja, kod slavodobitnika je upriličena velika fešta za sve okupljene, a male alkariće posebno je uveselila posjeta pravih alkara, slavodobitnika 298. Sinjske alke Ante Zorice i njegovog rođaka Ive Zorice.

Fotogalerija

Facebook
Na vrh