Ivan Šipić o dječjem vrtiću i jaslicama, vatrogasnom domu, zapošljavanju žena…

Autor/ica
Objavljeno: 14 rujan, 2018
ivan_sipic

U programu Hit radija danas je gostovao gradonačelnik Trilja IVAN ŠIPIĆ, koji je govorio o tri važna gradska projekta.

Prije nekoliko dana izvijestili smo kako uskoro kreće proširenje Dječjeg vrtića Trilj, pa će tako od sredine listopada svi triljski mališani čiji su roditelji podnijeli zahtjev biti obuhvaćeni programom rada Dječjeg vrtića. Gradonačelnik Šipić danas je kazao kako su na mjeru 7.4.1. Ministarstva poljoprivrede kandidirali projekt dječjeg vrtića i jaslica koji bi se trebao graditi na prostoru bivše tvornice Cetinka, čime će Grad Trilj konačno riješiti problem jaslica.

‘Prvi projekt i naša želja vezana uz taj prostor je upravo dječji vrtić i jaslice. Evo, kandidirali smo projekt vrijedan 9.181.250 kuna. Vjerujem da ćemo proći na natječaju, a ono što je dobro jest da se vrtić financira u 100 postotnom iznosu. U tom novom vrtiću koji bi se trebao graditi, ako Bog da, dogodine, zbrinut ćemo 64 djeteta u dvije jasličke i dvije vrtićke grupe’, kazao je Šipić.

Osim toga, na mjeru Ministarstva poljoprivrede Grad Trilj prijavio je i projekt novog vatrogasnog doma. Šipić je podsjetio kako su ovaj projekt prijavili i prošle godine, no unatoč tome što su imali riješen prostor, infrastrukturu i kompletnu projektnu dokumentaciju, nisu prošle. Šipić vjeruje kako će projekt ovoga puta uspjeti.

‘Vjerujemo da bi to sada trebalo biti uspješno, s obzirom da smo u procesu prikupljana bodova u samoj izradi i prijavi projekta pronašli partnera, a to je susjedna Općina Dicmo. Naime, ako imate partnera, na ovom projektu se to posebno vrednuje i samo to donosi 25 bodova. Projekt je vrijedan 8.013.584 kuna, a gradnju smo predvidjeli u Vedrinama, uz zgradu Pogranične policije.’

U Grad Trilj jučer je stigla odluka Ministarstva rada i mirovinskog sustava kojom je odobren projekt za zapošljavanje 25 žena s triljskog područja kroz program ‘zaželi’.

‘Postupak ugovaranja je u tijeku i imam najavu ministra Pavića kako će potpisivanje ugovora biti u Trilju. Projekt je vrijedan 4.770.751 kuna. Dvije godine žene će imati posao, a prije toga će se educirati i pripremati za provedbu. To je za nas vrlo važan projekt, pošto se radi o ženama iznad 50 godina, a to je onaj nezaštićeni dio populacije koja nema posla sa Zavoda za zapošljavanje. Važno je naglasiti kako smo dobili informaciju da će, ukoliko ne bude dovoljno žena iznad 50 godina, biti angažirane i žene ispod te granične dobi’, kazao je triljski gradonačelnik Ivan Šipić.

Print Friendly
Facebook
Na vrh